Az első harmadban volt csak átütő erő a Volán játékában

2024.01.19. 22:11

Újra a Rókák nyertek

Az ICEHL hetedik helyén állomásozó HC Bolzano a 2023-2024-es pontvadászatban kétszer elkapta az idén remeklő Hydro Fehérvár AV19 alakulatát, mégpedig a koronázóvárosban. Lett volna tehát miért visszavágnia a Volánnak az olaszországi portya első állomásán, Dél-Tirolban.

Ferencz Balázs

Sam Harvey (szemben) kifogott a fehérváriakon Bolzanoban

Fotó: HCB/Vanna Antonello

Nyílt sisakkal feszültek egymásnak a csapatok. Az 1. perc végén Roy-nak kellewtt védenie egy lapos lövést, majd az ellentámadásból Kuralt koráijáról pattant kapu felé a korong, Sam Harvey biztosított. Nagy lendülettel, játékmegszakítás nélkül peregtek a támadások, Ford és Valentine okoztak zavart, de utóbbi a ketrec előtt nem találta el a korongot. Nem sokkal később Hári János pedig az üres kapu helyett a kapuvasra húzta fonákkal a pakkot közelről. Az első öt perc hazai irányítása után a Volán kerekedett felül. Igaz, Atkinson bottal akasztása miatt emberhátrányban hokiztak a fehérváriak, de egy korongszerzéssel Magosi és Hári kettő az egyben iramodtak meg. Magosi Bálint nem volt önzelten, s milyen jól tette, mert halálpontosan lőtte ki a kapu bal oldalát a 8. percben. Gyorsan egalizált a Bolzano, gólra váltotta a fórt: kijátszották a helyzetet, Fordnak nem volt nehéz dolga. Hosszasan videózták az esetet, lesgyanús volt az akció, de megadták, 1-1. A kék-fehérek támadtak, Harvey hatalmasat vetődve védte Robertson lövését, majd Atkinson löketét hárította lábbal. A 18. percben érett újabb góllá a Volán fölénye. Stipsicz Bence a kör tetejéről húzta a pakkot nagyon szűken a rövidre, 1-2.

Máris emberelőnnyel kezdte a középső periódust a Bolzano, Roy repülve térítette el Halmo lövését. Aztán a Volán játszhatott fórban, kihasználatlanul hagyták a 2 perces előnyt. A meccs derekánál Atkinson emelte ki a korongot a palánk fölött, az újabb hazai emberelőnyben jól zárt a fehérváriak védelme a ketrec előtt. Thomas távoli bombáját Roy védte atombiztos mamuttal. A 32. percben a Rókák is megzörgették a vasat, Roy azt hitte, hogy az övé a pakk, holott a jobb kapuvas tövénél pihent meg. Inkább arról szólt a harmad, hogy jegeljék a másik forró támadásairól szövögetett gondolatait, de ebbe fagyott bele a Volán akkor, mikor a Bolzano a saját harmadából indult, Halmo a bal szélről tette kapu elé a korongot, Connor Ford szúrt bele, a fehérvári kapus lábai között talált utat a ketrecbe, 2-2. A játékrész zárásaként Fournier távolról megeresztett magas korongját a botos kesztyűvel ütötte el a kapu környékéről Sam Harvey.

A záró harmad elején Valentine ugratta ki Frigo-t, Robertson sodorta el, estében kapura tette a pakkot, Roy védett, de emberhátrányba került a Volán. 14 másodperccel a büntetés letelte előtt Miceli gyötörte a pakkot közelről a bal felsőbe, 3-2. Campbell húzása távolról talált kaput, Harvey háttal feküdt rá a korongra. Tíz perc volt hátra, felpörgött a Volán, nyomott az egyenlítő találatért. Leavens lövését lepkéssel ütötte el Harvey, majd Mihály Ákos közeli próbálkozását is védte. Kiszabadult aztán a szorításból a Südtirol Alperia, s Helmo életerős lövését Roy vállal tudta csak hárítani. Másfél perccel a vége előtt küldött mezőnyjátékost kapusa helyett Kiss Dávid, de Fournier rakétáját magához ragadta Harvey. Az időkérést követő buli után eladta a korongot a Volán, Gazley pedig az üresen hagyott kapuig korizott vele, 4-2. 
A Bolzano a fehérváriak egyik mumusa maradt, a harmadik helyen maradt kék-fehérek szombaton 17.30-kor az Asiago vendégei lesznek. 

JEGYZŐKÖNYV
HC Bolzano – Hydro Fehérvár AV19 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)
Bolzano, 3513 néző. Vezette: Berneker, Zrnic
Bolzano: Harvey – Valentine, Vandane, Halmo (1), Ford 2 (az első ee), Gazley 1(ük) (1) – Miglioranzi, Parlett, Frigo, Mantenuto, Frank – Teves, Di Perna, Miceli 1(ee), McCluore, Thomas – Pietroniro, Brunner, Alberga, Felicetti. Vezetőedző: Glen Hanlon
FAV19: Roy – Robertson, Campbell, Leavens, Hári, Kuralt – Stipsicz 1, Phillips, Magosi 1 (eh), Bartalis, Mihály Á. – Fournier, Kiss R., Atkinson (1), McGauley, Laberge – Ambrus G., Németh K., Terbócs. Vezetőedző: Kiss Dávid
Kiállítások: 2 ill 10 perc
Kapura lövések: 31-26

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában