NB II.

2023.12.08. 10:55

Nehéz meccsel zárnak

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában, az idei utolsó játéknapon - már a tavaszi idény jegyében - az Aqvital FC Csákvár csapata a Budapest Honvéd ellen lép pályára vasárnap 17 órakor a Bozsik Arénában.

Káldor András

A csákvári Fejős Áron (fehér) és a kispesti Kovács Nikolasz harca a labdáért az őszi találkozón

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi 14-szeres bajnok, és 8 alkalommal kupagyőztes kispesti gárda az 1. fordulóban, Csákváron a hajrában kerekedett felül, és nyert Kerezsi Zalán 86. percben elért találatával 2-1-re. A szurkolók többsége az idény előtt úgy vélekedett, hogy a piros-feketéknek egyenes lesz az útjuk vissza az NB I-be, ám korántsem így áll a dolog a pontvadászat felénél. Jelenleg a 12. helyen állnak, és egy ponttal szereztek kevesebbet az AFC legénységénél, öt győzelem mellett, hat döntetlen és hat vereség áll a csapat neve mellett. Hazai pályán eddig 14 pontot gyűjtöttek, és pontosan dupla annyi, mint az idegenbeli pontjaik száma.

A házigazdáknál néhány hete edzőváltás történt, rutinos szakember, és korábban játékosként a Honvédban is megfordult Csertői Aurél vette át a csapatot Pinezits Mátétól, irányításával eddig három mérkőzést játszottak, egy győzelem és két döntetlen a közös mérlegük.

Az AFC Csákvár az előző hétvégén Tiszakécskén a hosszabbításban harcolta ki a döntetlent Nagy Zoárd góljával, de a sérüléséből felépült csatár megkapta a találkozón az ötödik sárga lapját, így nem segítheti csapatát Kispesten.

- Az esztendő utolsó mérkőzése következik, erre mindenkinek fel kell még szívnia magát. Jó hír, hogy betegeink gyógyulófélben vannak, és számíthatunk az előző fordulóban hiányzóinkra Kispesten. A pályák állapotát látva döntő lesz, ki, mennyire tud alkalmazkodni a játéktérhez. A Honvédot ismerjük, gyors, lendületes csapat, de úgy gondolom, bennünk is megvan a sebesség. Hasonló taktikával kell pályára lépnünk, mint a BVSC, a Kazincbarcika, vagy a Budafok, melyek ponttal távoztak a Bozsik Arénából.– hangsúlyozta Tóth Balázs a Csákvár vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában