A hűség városából érkezik a hétvégi rivális

2023.12.01. 13:01

Hazai pályán javítana az Alba kosárcsapata

Szombaton, 19.30-kor fogadja az Arconic-Alba a Sopron KC együttesét. A fehérvári kosarasok szerdán, Vasban elvesztették veretlenségüket, ezúttal hazai pályán javítanának.

Horog László

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A hétközi, szombathelyi derbin a két legjobb, honi alakulat csatázott a 13. fordulóból előrehozott rangadón, a korábban egyszer, Szegeden elbukó Falco magabiztosan nyert, 108-75-re, ezzel átvette a vezetést a tabellán, a heteken át a tetőn állomásozó, eddig veretlen fehérváriaktól. A vendégeknél négyen átléptek a tízpontos határt, Jordan Barnett 16, Siyani Chambers 14/6, Vojvoda Dávid 14/3, Isaiah Philmore 12/6 ponttal jelentkezett, de ez kevés volt az üdvösséghez, a házigazdák a játék minden elemében hatékonyabbnak bizonyultak.

A hétvégén a soproniak látogatnak az Alba Regia Sportcsarnokba, a vendégek nagy reményekkel vágtak az idei szezonnak, azonban csak a 11. helyen tartózkodnak a 14 gárdát számláló mezőnyben, tehát szolid középcsapatnak is csak jóindulattal nevezhetőek. A közelmúltban edzőt cseréltek, a Körmenden, majd Szolnokon eredményesen dolgozó – utóbbi helyen három év fél éven át tevékenykedett, a tavasszal állították fel a kispadról – szlovén Gasper Potocnik lett a tréner, a nyugatiak reményei szerint vele elindulnak felfelé. A tabellán mindössze a Kecskemét, a Honvéd és az Atomerőmű helyezkedik mögöttük, az SKC három győzelem mellett hat vereséget számlál. Legutóbb hazai pályán kaptak ki 76-71-re a ZTE-től, előzőleg Debrecenben 86-73-ra, a Falcótól otthon, 89-74-re, november első hétvégéjén nyertek utoljára, a liga utolsó paksiakat gyűrték le, 89-85-re.  

Takács Milán, a Fehérvár saját nevelésű hátvédje szerint az edzőcserén áteső, nyilvánvalóan új impulzusokkal érkező vendégek mindent megtesznek majd a szombati összecsapáson.

- Nehéz mérkőzésre számítottunk Szombathelyen, tudtuk, hogy a találkozó elejétől a végéig százszázalékos koncentráltság és fókusz kell a győzelemhez. Sajnos a második negyedben sok hibát vétettünk, amit a hazaiak rendre megbüntettek, így közel húszpontos hátránnyal kezdtük a második félidőt. A fordulót követően sem sikerült feljavítani a játékunkat, így teljesen megérdemelt szombathelyi győzelem született. A Sopron ellen mindenképpen szeretnénk javítani és megszerezni a győzelmet. A SKC-nál edzőváltás történt, ez nagyon jól is elsülhet a vendégeknek, hiszen mindenki bizonyítani szeretne, felszabadultan és jó energiával játszanak majd. Fontos lesz, hogy mi diktáljuk a mérkőzés ritmusát, jó védekezés mellett gyors kosarakat szerezzünk. Ha megvalósul, ismét győztesen hagyhatjuk el a pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában