Kosárlabda

2023.12.31. 06:14

Egy labdás győzelem

A férfi kosárlabda NB I 14. fordulójában a tabella 2. helyén álló Arconic-Alba Fehérvár a sereghajtó Budapest Honvéd ellen kínkeserves, kétpontos győzelmet aratott.

Káldor András

A fehérváriak irányítója, Siyani Chambers (labdával) nagyszerűen játszott a Budapesti Honvéd elleni idegenbeli bajnokin.

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Budapest Honvéd – Arconic-Alba Fehérvár 89-91 (25-17, 26-27, 23-32, 15-15)
Ludovika Aréna, 1150 néző
Vezette: dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton, Pozsonyi László.
Budapest Honvéd: Djokovics 11/6, I. Brown 28/9, Hajdu, Henry 16/3, Peringer 5. Csere: Wesson 16/9, Filipovic 11, Bazsó 2, Kopácsi, Reizinger. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic
Arconic-Alba Fehérvár: Chambers 31/9, Kass, Barnett 7/3, Philmore 4/3, Dickey 6. Csere: Vojvoda 23/6, Roberts 20/6, Balogh M., Takács Milán. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga
A pontvadászat alapszakaszának második fele indult a Ludovika Akadémián, a nagy múltú, korábban 33-szoros bajnok Budapest Honvéd ellen az idényben másodszor is győzelmi reményekkel lépett pályára az Alba.
Sok hibával kezdett a fehérvári gárda, amelynek elsősorban a védekezése hagyott kívánnivalót maga után. Isiah Gerald Brown többször állította megoldhatatlan feladat elé a kék-fehéreket, és nem véletlenül kért időt 15-9-nél Alejandro Zubillaga. Ezt követően sem úgy pörgött az Alba, mint kellett volna, és nem volt érdemtelen a nyolcpontos Honvéd vezetés a negyed végén.

A folytatásban megpróbálta összekapni magát a vendégcsapat, Vojvoda Dávid és Siyani Chambers révén fel is jöttek három pontra, 27-24. Innen azonban nem futotta többre, igaz erről tett Brown és Jalen Joseph Henry, akik hathatósan hozzájárultak ahhoz, hogy megfelelő távolságban tudják tartani a fehérváriakat a nagyszünetre, 51-44.
A pihenő után egy darabig továbbra is kézben tartotta a meccset a házigazda, majd rálépett a gázra az Alba, és a 26. percben Vojvoda kosara után fordított, 57-59. Nem kedvetlenítette ez el a piros-fehéreket, akik nagyot harcoltak, és légiósaik segítségével egy kosárnyi előnnyel várhatták a záró tíz percet, 76-74.
Kegyetlenül nehézre sikeredett ez a negyed is, amelyben fej-fej mellett haladtak a felek, végül James Dickey döntötte el a csatát, aki 4,2 másodperccel a dudaszó megszólalása előtt bedobott egy ziccert.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában