Férfi röplabda

2023.11.01. 21:17

Sima győzelem Amstettenben

A MÁV Előre-Foxconn férfi röplabda csapata a CEV Challenge Kupában a legjobb 32 közé jutott, miután mindössze 70 perc alatt, hazai pályán is legyőzte a VCA Amstetten NÖ együttesét.

Káldor András

Szabó Vilmos fontos labdákat adott társainak

Fotó: A klub

VCA Amstetten NÖ – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (-19, -20, -18)
Amstetten, 80 néző
Vezette: Cédric Grellier (svájci), Marko Rozej (szlovén)
VCA Amstetten NÖ: Schober 4, Hüther 4, Jackman 16, Cielavs 5, Anegay 5, Spring 2. Csere: Zehner (liberó), Barrial 2, Riegler, Derejczyk 2. Vezetőedző: Tomás Galimberti.
MÁV Előre-Foxconn: Eke 4, Szabó V. 6, Janke 7, Tomanóczy 7, Pesti 4, Koci 15. Csere: Takács M. (liberó), Boa 2, Fazekas 4, Szávai 1, Sebestyén 1, Dileo 
Vezetőedző: Dávid Zoltán.

A kék-fehérek végig koncentrálva, a hazai győzelemhez hasonlóan szettveszteség nélkül hozták a mérkőzést, és így 6:0-as összesítéssel jutottak a sorozat következő fordulójába.
A legjobb 16-közé jutásért a svájci Volley Näfels csapata lesz az ellenfelük, az első találkozóra pedig 2023. november 21-én a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor.
- Az első néhány pontnál látszott a srácokon a stressz, ami természetes, hiszen ez volt az első nemzetközi megmérettetésük idegenben. Annak ellenére azonban, hogy vezetett az ellenfél, azt láttam rajtuk, hogy nem hisznek a továbbjutásban. Mi meg szépen lassan építettük az önbizalmunkat. Sikerült megszerválnunk azt a játékost, akire a taktikánk épült, utána pedig a csapat nagyon szépen betartotta az utasításokat, aminek köszönhetően magabiztosan kézben tudtuk tartani a mérkőzést.– értékelte a találkozót Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában