Későn ébredtek a lányok

2023.11.01. 22:02

Búcsúzott a Loki a kupától

A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a MÁV Előre-Foxconn csapata ugyan felállt kétszettes hátrányból, ám a mérkőzést végül a Szent Benedek RA együttese nyerte, és jutott tovább a sorozatban.

Káldor András

A fehérvári Matos Duran Massiel juttatja át a labdát a füredi térfélre

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MÁV Előre-Foxconn – Szent Benedek RA 2:3 (-17, -19, 30, 13, -10)
Székesfehérvár, 110 néző
Vezette: Halász Tibor, Bátkai-Katona Ágnes
MÁV Előre-Foxconn: Dvoarcek 24, Andersson 12, Vacsi 10, Matos 19, Pallag 9, Michalewicz. Csere: Kovács E. (liberó), Veszenyi, Király-Tálas 3, Tóth J. Vezetőedző: Lukasz Przybylak
Szent Benedek RA: Szerényi 4, Wojcik 18, Nacsa-Pekárik 17, Berkó L. 5, Pérez 16, Kobaidze 21. Csere: Gatard, Fáth (liberók), Krakoczki, Schneider, Castero. Vezetőedző: Kristian Mihajlov

A két csapat a bajnokság 2. fordulójában legutóbb másfél hete találkozott, akkor fordulatokkal és izgalmakkal teli mérkőzésen a Ludovika Arénában a Loki kerekedett felül 3:2-re.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Most sem várt könnyű összecsapás a fehérváriakra, ám arra kevesen gondoltak, hogy az első két szettben állva hagyja őket riválisuk. Az első játszmában 10:10-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ezt követően még kétszer tudott vezetni a fehérvári gárda, ám 16-17-et követően már nem adott teret a füredi csapat.
A második etap sem úgy alakult, ahogy szerette volna Lukasz Przybylak a MÁV Előre-Foxconn vezetőedzője, több időkérése sem rázta fel a társaságot, és végig vezetve nyerte ez a szettet is a vendégcsapat.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A harmadik játszmában jól kezdett a Loki, de hiába volt náluk az előny 9:4-nél, illetve 10:5-nél, kiegyenlített az SZBRA, és 11-11 után egy új szett, izgalmakkal telített, maratoni játék vette kezdetét Mindkét oldalon temérdek meccslabda ment veszendőbe, mire 38 perc (!) után az utolsó szót kimondták a fehérváriak.
Ez a részsiker lendületet adott, és a folytatásban minden a MÁV Előre kedve szerint történt, különösebben nem nehezítették meg a fürediek a dolgukat, és simán hozták a játszmát.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A mindent eldöntő szettben azonban lényegében végig a Szent Benedek RA csapata irányított, már a térfélcserénél érződött, hogy elment a meccs, 4:8. Még ezután megpróbáltak újítani a kék-fehérek, de nem lehetett befogni ellenfelüket, így az SZBRA jutott a következő fordulóba.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában