Kézilabda

2023.11.17. 14:30

Befoghatnák riválisukat

A női kézilabda K&H Liga NB I 9. fordulójában a Moyra Budaörs csapatával találkozik az Alba Fehérvár KC szombaton 19 órától a Köfém Sportcsarnokban. A házigazdák számára ezzel a mérkőzéssel zárul majd a 2023-as esztendő.

Káldor András

Afentaler Sárát (a labdával) a válogatott kerettag, budaörsi Debreczeni-Klivinyi Kinga próbálja megállítani

Fotó: Kricskovics Antal

Eddig meglehetősen hasonló utat futott be mindkét csapat, és csupán két pont választja el őket a tabellán, így egy sikerrel megelőzhetné vetélytársát a Fehérvár. Most a Moyra-Budaörs van kedvezőbb pozícióban, ők a 8. helyen tanyáznak, míg az Alba a 10. A Pest vármegyei gárda Az MTK Budapest és a NEKA mellett a Praktiker Vác ellen tudott nyerni, míg a Kisvárda Master Good együttesével remizett. Ellenben az Alba által nagy különbséggel legyőzött Kozármisleny KA csapata azonban nyert ellenük.
Az előző idényben a csapatok saját közönségük előtt nem botlottak, Budaörsön 32-26-al zárult az összecsapásuk, itt főként az akkor még a Fehérvárt erősítő Varga Emőke (6 gól) és Afentaler Sára (5 gól) villogott. A márciusi visszavágón 25-20-ra győzött az AFKC, itt Tamara Szmbatjan és Utasi Linda egyaránt 5-5 találattal voltak a legeredményesebbek.  

Még a bajnoki küzdelmek előtt „összefutottak” a csapatok, méghozzá a Köfémben, a júliusban megrendezett Collagenius Kupa keretében. A felkészülési torna első napján lejátszott találkozón a félidőben még a Moyra Budaörsnek állt a zászló, 15-11-es előnyükkel mehettek pihenőre. Majd a folytatásban kiegyenlített lett a játék, a hajrára viszont az Alba felé billent a mérleg nyelve, és ez 27-24-es hazai győzelmet hozott. Ezen a meccsen újfent Szmbatjan ás Utasi vitték a prímet, hét, illetve hat góllal.
- Hazai pályán fogadjuk a Budaörsöt, ami minden szempontból motiváló. Sok tapasztalt, stabil játékosuk van, akikből alaposan fel kell készülnünk. Szeretném, ha a múlt hétvégi hozzáállásunkat és teljesítményünket meg tudnánk tartani a ellenük, és akkor itthon marad a két pontot. Remélem, sok szurkoló kilátogat az idei utolsó meccsünkre, mert szükségünk lesz rájuk. – hangsúlyozta Afentaler.

A drukkerek számára fontos információ, aki jegyet vásárol a 17 órakor kezdődő Alba – Kaposvár kosármeccsre, az ezzel beléphet a kézilabda bajnokira is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában