Felejthető mérkőzés

2023.11.05. 10:43

A mezőnyjáték dominált, egy pontot szerzett a Puskás a DVTK ellen

A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában a Puskás Akadémia a hétközi kupabúcsút követően a bajnokság próbált javítani a DVTK ellen.

Beke Zsombor

Nem hagyták kibontakozni egymást a csapatok

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 0-0
Felcsút, Pancho Aréna 1680 néző. Vezette: Derdák (Vígh-Tarsonyi, Csatári)
Puskás: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Favorov – Soisalo (Slagveer, 66.), Levi (Komáromi, 66.), Corbu, Gruber (Puljic, 66.) – Colley (Plsek, 45.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
DVTK: Odincov – Csorbadzsijszki, Vallejo, Klimovics (Bényei, 72.) – Gera, Holdampf, Pozeg Vancas (Franchu, 82.), Stephen – Pernambuco (Lukács D., 82.), Edomwonyi (Kampecisz, 67.), Acolatse (Obounet, 67.). Vezetőedző: Szergej Kuznyecov
Sárga lap: Nagy Zs. (15.), Golla (43.), ill. Vallejo (61.), Csorbadzsijszki (83.).

Hornyák Zsolt együttesének a válogatott szünet előtt is kellettek a pontok a dobogóért folytatott harcban, a DBTKt pedig még jobban leszakíthatták volna a felcsútiak egy győzelemmel. Azzal nem lehetett megvádolni a csapatokat, hogy egymásnak ugrottak volna, az első negyed órában nem sok említésre való esemény történt, kis ijedtség volt Nagy Zsolt ápolása miatt, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Hornyák Zsolton kívül valószínűleg ennek a helyszínen tartózkodó Marco Rossi szövetségi kapitány örült még. Az első valamirevaló lehetőségre egészen a 26. percig kellett várni, ekkor Nagy lövését blokkolták a védők. Aztán a következő helyzet a vendégek előtt adódott,  Klimovics beadása után Edomwonyi érkezett, 12 méteres lövését szerencsére védte Markek. A diósgyőri játékos ütközött egy védővel közben, a VAR vizsgálódott is, de végül nem lett az esetből tizenegyes. Levi lövése később nem okozott komolyabb gondot Odincovnak, majd Gruber 22 méterről nem találta el a kaput.

A felejthető első félidőt követően Hornyák Zsolt lecserélte Colleyt, a csatár nem igazán találta meg a formáját a pályán. A játék képe nem sokat változott a folytatásban sem, az 50. percben egy szögletet követően végül Favorov lőhetett öt méterről, de mellé célzott. A két vezetőedző cserékkel próbált lendületet vinni saját csapatuk játékába, de továbbra is a mezőnyben gyűrték inkább egymást a felek. A 71. percben Komáromi bal oldali beadása találta meg Corbut középen, ám a Puskás Akadémia játékosa rosszul találta el a labdát. A hajrában próbált nyomni kicsit a PAFC, ám az utolsó percekben meg inknn a vendégek igyekeztek, de a két kapusnak nem igazán kellett beleizzadnia a mezükbe, 0-0-ás döntetlennel ért véget a találkozó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában