Három vármegyei csapat közül a Szondi nyert csak

2023.10.12. 11:28

Visszafogott szezonrajt

Két mérkőzésen vannak túl Fejér együttesei az Asztalitenisz Extraliga csapatbajnoki sorozatában. A 2023-2024-es idényben a vármegyét már három csapat képviseli.

Ferencz Balázs

Kishegyi Ákos a Honvéd Szondi egyik kiválósága

Forrás: Nemzeti Sport archív

Fotó: Koncz Marton

A fehérvári Honvéd Szondi SE-nek sikerült a legjobban a szezonrajt a vármegyei együttesek közül. Az idei pontvadászatban az eddigi négy helyett csak három egyéni játékos áll asztalokhoz egy-egy mérkőzésen, s a két páros csata helyett már csak egyet rendeznek. 

A Honvéd Szondi SE a bajnoki nyitányon a Győri Elektromos vendégeként szenvedett 5-2-es vereséget. Zombori Dávid és Kishegyi Ákos hozott egy-egy meccset. A második körben máris vármegyei rangadóra került sor, az Aqvital Csákvári TC együttesét fogadták a fehérváriak. A Molnár Krisztián és Zombori Dávid alkotta hazai páros 3-0-ra verte a Timafalvi Gergő/Németh János duót. Az egyes csatározások során Molnár 3-0-ra verte Terék Norbertet, Németh Jánost pedig 3-1-re győzte le. Kishegyi Ákos Némethet 3-0-val lépte le, azonban a csákváriak első győzelmét Timafalvi Gergő éppen Kishegyi ellen szállította, 3-0 arányban. Zombori Dávid Terék Norberttől kapott ki 3-0-ra, majd Timafalvi Gergő 3-0-s legyőzésével állította be a végeredményt. A Honvéd Szondi SE 5-2-re győzte le a Csákvárt, s ezzel az Extraliga tabellájának hetedik helyére ugrott 4 pontjával.

Az Aqvital Csákvári TC a Komlói Bányásztól hazai környezetben kapott ki 6-1-re. Az egyetlen nyert meccs a Timafalvi Gergő/Németh János páros nevéhez fűződik. A Csákvár 2 ponttal a kilencedik, s ugyancsak 2 egysége van – s ezzel tizedik – az Extraligában újonc Dunaújvárosi Egyetem. Az újvárosiak a Mosonmagyaróvártól 5-2-re (nyert meccsek: Katona Bálint/Bíró Gergely, Katona),, a Győri Elektromostól 6-1-re (nyert: Bíró Bálint) kapott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában