Férfi röplabda CEV Challenge Kupa

2023.10.25. 11:42

Megízlelték a sikert

A férfi röplabda CEV Challenge Kupában a legjobb 32 csapat között a MÁV Előre-Foxconn gárdája az első mérkőzésen győzelemmel debütált a nemzetközi porondon, játszma veszteség nélkül, 3:0-ra múlta felül az osztrák VCA Amstetten NÖ együttesét.

Káldor András

Pesti Marcell nagyszerűen játszott, csapata motorja volt

Fotó: Török Attila

Egyértelműen a találkozó fehérvári főszereplője volt a 15 pontot elérő Redjo Koci mellett a 20 pontig jutó Pesti Marcell, aki több alkalommal is megoldhatatlan feladat elé állította a háló túloldalán játszókat. Mind az ütései, mind a mezőnyben elvégzett munkája nagyban hozzásegítette a Lokit ahhoz, hogy sikerrel vegye az első akadályt a sorozatban.

- Az első szett eléggé sima volt, viszont a második játszmában sokat hibáztunk, szerintem ennek is volt köszönhető, hogy ilyen szorosak lettek a további játszmák. Ezen kell még egy kicsit javítani, de van egy hetünk erre. A visszavágón ugyan elég lenne két nyert játszma is, de mindenképpen a három megnyerése a cél, mert mérkőzést akarunk nyerni, ezért dolgozunk. Akárcsak az előző szezonban, a csapategység nagyon jól működik, igaz rengeteg munka van mögötte, de mindez kifizetődni látszik. A nemzetközi porondon minél tovább szeretnénk jutni, nem akarunk megállni. – mondta Pesti, a MÁV Előre-Foxconn feladó-átlója.

Dávid Zoltán vezetőedző is csatlakozott tanítványához abban a tekintetben, hogy a november elsején megrendezésre kerülő visszavágót is be kell húzni csapatának.
- Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első szettben eléggé emocionálisak voltunk, ott fel tudott pörögni a csapat, emiatt is jött össze a nagy eredménykülönbség. A második játszmában kicsit vissza is estünk fejben, de ott is nagyon szépen sikerült fordítani a véghajrában. A visszavágó sem lesz könnyebb. Nem érkezhetünk úgy Ausztriába, hogy elég két szettet elvinni. Nekünk ott is meccset kell nyerni. – vélte a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában