Foci

2023.10.08. 18:56

Lendületben maradt a Csákvár

A Merkantil Bank NB II 11. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata a tavalyi pontvadászat bronzérmesét, az FC Ajkát is legyőzte.

Káldor András

A csákvári Tamás Nándor (fehér) sokat dolgozott, jó teljesítményt nyújtott

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Aqvital FC Csákvár - FC Ajka 1-0 (1-0)
Csákvár, 200 néző
Vezette: Nagy Róbert (Márkus Péter, Kiss Balázs)
Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós L., Karacs, László N. – Szakály D., Mészáros D., Major M. (Gazdag V., 65.) – Tamás N. (Papucsek, 87.), Nagy Z., Fejős (Nathaniel, 76.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K. (Vogyicska, 79.), Tar Zs., Kenderes, Csemer – Tajthy T., Rabatin (Sejben, 70.) – Horváth P. (Borsos, 65.), Zsolnai R. (Gál B., 79.), Babos B. (Antal, 65.) – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Nagy Z. (45.)
Izgalmas, és érdekes kilencven perc várt mindkét együttesre, a házigazdák folytatni szerették volna öt mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat, míg az FC Ajka hatmeccses nyeretlenségi szériáját akarta megszakítani.
A találkozó első helyzetére közel negyedórát kellett várni – bár azt megelőzően az Ajka többet birtokolta a labdát - Szakály Dénes ívelt be szabadrúgást, melyet Nagy Zoárd az ötösről éppen Horváth Dániel kezébe passzolt. Nem kellett sokáig várni a következő ziccerre, a 17. percben Fejős Áront nem tudta szerelni Szűcs Kristóf baloldalon, az alapvonalon, majd a hosszú oldalra ívelt, a menetrendszerűen érkező Murka Benedek 4 méterről a kapufát találta telibe. Továbbra is támadásban maradt az AFC, a 20. percben Szakály D. indította Tamás Nándort, aki 10 méterről átemelte a labdát Horváth D. felett, de az ajkai kapus visszavetődve, bravúrral a keresztléc fölé tolta a játékszert. A 31. percben Tamás N. labdáját a szinte szélsőként játszó Murka szúrta kapura, Horváth D. azonban újabb remek védéssel hárított. Az ellen akcióból kis híján előnyhöz jutott a vendégcsapat, Horváth Péter 24 méterről megküldött jól eltalált lövése csattant a bal kapufán. Majd a 45. percben Major Marcell harcosan labdát szerzett, László Noel elé tálalt, ő Fejőst játszotta meg, aki középre adott, és Nagy Zoárd 5 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-0.     

Az 58. percben nem sok hiányzott ahhoz, hogy kétgólos legyen az AFC előnye, Murka emelt Tamás N. elé, aki a kifutó Horváth D. fölött átemelte a labdát, de a visszafutó Szűcs K. még a gólvonal előtt szögletre tudott tisztázni. A 62. percben Csemer Gyula egy egyértelmű piros lapot úszott meg, miután jól megtaposta Majort. Válaszul a 65. percben Babos Bence átadását Szarka Ákos 5 méterről lőtte rá, de Pécsi Ármin látványosan lábbal hárított. A 82. percben László N. jobb oldali szögletét csúsztatta nagy helyzetben Murka a kapufára.

Az AFC Csákvár sokkal több helyzetet kidolgozva megérdemelte a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában