NB II

2023.10.29. 16:56

Hidegzuhany a végén (galéria)

A Merkantil Bank NB II 13. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata helyzetei alapján közelebb állt a győzelemhez a BVSC-Zugló elleni összecsapáson, mégis kikapott a hajrában.

Káldor András

Baracskai Roland (fehér) nagy helyzete az 56. percben

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár – BVSC-Zugló 0-1 (0-0)
Csákvár, 200 néző
Vezette: Móri Tamás (Szilágyi Norbert, Bertalan Dávid)
AFC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály D., Major M. (Farkas A., 46.), Gazdag V. (Simon A., 78.) – Tamás N., Nagy Z., Baracskai (Juhász L., 69.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
BVSC-Zugló: Csenterics – Hesz, Vinicius, Benkő-Bíró, Király Á. – Hidi, Gergely (Csősz, 78.) – Tóth L. (Kelemen, 46.), Szilágyi M. (Mészáros A., 91.), Mucsányi (Nagy J., 81.) – Horváth R. Megbízott vezetőedző: Kincses Ádám.
Gól: Hidi (11-esből, 92.)

Az osztályozós helyen tanyázó és újonc csapatnál több régi, vármegyénkben szereplő ismerőssel találkozhattak a szurkolók, Paulo Vinicius és a kispadon helyet foglaló Nikola Mitrovics 2011-ben egyszerre kerültek a Videoton FC-hez, míg Horváth Roland több részletben is megjárta az AFC együttesét, Tóth Keve pedig a Puskás Akadémia neveltje volt korábban.

A rutinos Vinicius sokat segített csapatának, amely igen zártan és szervezetten védekezett a találkozó első húsz percben. A 21. percben láthattuk az első csákvári „helyzetecskét”, Baracskai Roland labdáját Nagy Zoárd elől az utolsó pillanatban kanalazta el Csenterics Hamad Dany Adrián. A 26. percben Baracskai próbálta kapura terelni a labdát László Noel szabadrúgása után, ám az alapvonalnál, de Hesz Olivér ezt a gólvonalról kivágta. Majd egy perccel később Tamás Nándor ötös sarkáról a hálóba lőtte Nagy Zoárd labdáját, de les miatt nem adta meg a játékvezető. Aztán beindultak a vendégek is, előbb Szilágyi Máté a 16 méteres szabadrúgása okozott munkát Pécsi Árminnak, aki vetődve ütötte ki a labdát, majd Király Ákos 25 méteres lövését tolta a keresztlécre, a kipattanót Horváth Roland a lesen álló Mucsányi Márknak adta, akinek közeli lövése a gólvonalon álló László kezén csattant. Mindezeket azonban Móri Tamás nem kommentálta…
Az 56. percben nem véletlenül ugrottak fel helyükről a Csákvár szurkolói, Nagy Z. a baloldalon érkező Lászlóhoz passzolt, aki centerezett, az érkező Baracskai 8 méterről kapura lőtt, de labdája elgurult a bal sarok mellett. A 62. percben Tamás N. 9 méterről kapura küldött látványos ollózása ragadtatta tapsra a nagyérdeműt, labdája alig kerülte el a kaput. Jelentős fölényben játszott az AFC, ám a végszót a vendégek mondták ki. A 92. percben Farkas Aurél szerelte szabálytalanul Kelemen Patrikot a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Hidi Patrik magabiztosan a bal sarokba lőtte, 0-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában