A hazai pálya segíthet

2023.10.27. 15:58

Gyűjtögetni kell a pontokat

Szombaton 14.45 órakor a tabella ötödik helyén álló Diósgyőri VTK együttesét fogadja a nyolcadik Fehérvár FC, az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 11. fordulójában.

Ferencz Balázs

Akár újra eredményes lehet a Kenan Kodro (jobbra) - Szabó Levente csatárkettős

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Kovacs Peter

Ugyan legutóbb Debrecenben vereséget szenvedett a Fehérvár FC, s nem lépett előre a tabellán, most mégsem ördögtől való a gondolat, hogy visszatérhet a gyűjtögető életmódra a Vidi. Ha már a vérmes vadászösztön csak olykor-olykor tör elő a fehérvári labdarúgókból, a szorgos meló eredményre vezethet. Már csak azért is, mert a hazai terep az utóbbi hetekben kecsegtető terméssel szolgált, vagyis igen jó a piros-kékek hazai mérlege. A 11 ponttal a nyolcadik helyen álló Grzelak-csapat tíz egységet a legutóbbi négy hazai összecsapásán gyűjtött. Ráadásul szombaton 14.45-kor azt a Diósgyőri VTK-t fogadja a Vidi, mely alakulat legutóbbi két idegenbeli meccsén is alulmaradt, valamint bukta az előző bajnokiját is, a Ferencvárostól kapott ki az újonc.  

– A Debrecen elleni, múlt hétvégi mérkőzésen túl nyitottak voltunk védekezésben és sok problémánk volt a védekezésbeli átmenetekkel, így a héten a védekezésünk volt a fókuszban az edzéseken. A Diósgyőr támadó szellemű csapat, erősek a pozíciós játékban. A játékstílusuk nagyon letisztult támadásban, bátrak a labdával, mindenképp erős újoncai az idei bajnokságnak – fogalmazott a hétvégi ütközet előtt Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője.
A DVTK eddigi tíz meccsén 16 pontot szerzett, ezzel az ötödik a tabellán.

Ez lesz a két együttes 77. élvonalbeli összecsapása egymás ellen, az örökmérleg Vidi-fölényt mutat: 42 fehérvári diadal mellett tízszer osztoztak a pontokon, 24 alkalommal pedig a miskolciak nyertek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában