Női röplabda

2023.10.15. 08:40

Győzelemmel rajtolt a Loki (galéria)

A női röplabda Extraliga 1. fordulójában a MÁV Előre-Foxconn magabiztos sikert ért el az UTE ellen.

Káldor András

A végig remek teljesítményt nyújtó Maia Dvoracek juttatja át a labdát a hálón

Fotó: Kricskovics Antal

MÁV Előre-Foxconn – UTE 3:1 (19, -16, 20, 20)

Székesfehérvár, 88 néző
Vezette: Bátkai Katona Ágnes, Sík Barbara
MÁV Előre-Foxconn: Matos 3, Vacsi 8, Michalewicz 5, Pallag 12, Orosz 2, Dvoracek 20. Csere: Kovács E. (liberó), Andersson Isa 3, Király-Tálas, Markovics 7, Vezsenyi 2. Vezetőedző: Lukasz Przybylak
UTE: Sziládi 13, Kilyénfalvi 5, Kindelan 15, Saldanha 17, Ambrosio 10, Moreno Borrero 2. Csere: Baksa (liberó), Boskó, Dani, Zólyomi 1. Vezetőedző: Horváth András.

A legutóbbi idényben a 7. helyen záró MÁV Előre-Foxconn jelentősen megerősítette keretét, és nem titkolt célja, hogy beleszóljon bajnoki aranyéremért folyó csatába. A gyermeke születése és egy idény kihagyás után újra a pályán szerepelt a fehérvári nevelésű, a Vasassal és a Békéscsabával is két-két bajnokságot nyerő feladó, Király-Tálas Zsuzsanna, aki nem mellesleg 12 év után lépett pályára a MÁV Előre színeiben. Ugyancsak 12 év elteltével tért vissza a többek között a Vasasnál, a Nyíregyházánál, a Kaposvárnál és a Balatonfürednél tett kitérők után, a szintén saját nevelésű center, Vacsi Evelin, valamint érkezett a Vasastól a válogatott feladó-átló Vezsenyi Adrienn, továbbá kilencévnyi légióskodás után a Fehérvárhoz tért haza Pallag Ágnes. A légiós kontingenst erősíti a lengyel feladó Agata Michalewicz, a dominikai ütő Massiel Matos, a svéd válogatott center, Linda Andersson és a horvát ütő, Josipa Markovic.

Az első szettet az előző idény csapatából a pályafutását továbbra is a MÁV-ban folytató Maia Dvoracek és a sokszoros válogatott Pallag vezérletével megnyerte a Loki, megadta ezzel az összecsapás alaphangját. Mindez azonban különösebben nem rázta meg az újpestieket, sőt, meglepő lendülettel vetették bele magukat a folytatásba. A második játszma elején 6-1-es előnyt kovácsoltak, majd folyamatosan tartották vezetésüket. A MÁV Előre legfeljebb három pontra tudott felzárkózni, és a játékrész végén ismét a vendégek akarata érvényesült, ezzel ki is egyenlített az UTE. A folytatás is bővelkedett a fordulatokban, a szoros kezdés után 10-13-nál és 14-17-nél úgy tűnt, hogy a lila-fehérek ismét felülkerekednek. A fehérvári gárda azonban nem hagyta annyiban, először 18-18-ra egyenlített, majd az egész meccsen megállíthatatlan Dvoracek hathatós közreműködésével 20-20-as állást követően zsinórban öt pontot szerezve került újra szettelőnybe. A küzdőszellem hiányával egyik csapatot sem lehetett vádolni a negyedik etapban. Egészen 13-13-ig fej-fej mellett haladtak, majd MÁV Előre ekkor kapcsolt még magasabb fokozatba, és szép lassan elhúzott ellenfelétől, és magabiztos előnnyel megnyerte az összecsapást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában