A sport összetartó erejéről beszélt a kecskeméti kosarasok edzője

2023.10.23. 18:52

Forray Gábor megköszönte a fehérvári stáb részvétnyilvánítását

A hétvégi bajnoki fordulóban az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárcsapata Kecskeméten lépett pályára. A vendégek hatalmas csatában, egylabdás meccsen nyertek, 104-99-re.

Horog László

Forray Gábor szerint kimondottan jó meccset vívtak az Arconic-Alba Fehérvárral

Fotó: KTE

A házigazdák egy győzelemmel – az első fordulóban szerezték – és két vereséggel várták a Messzi István Sportcsarnokban megrendezett találkozót, a fehérváriak mindhárom bajnokijukat megnyerték. Diadalra készültek az Alföldön is, ami össze is jött, hullámzó meccsen a látogatók bizonyultak jobbnak. Megható pillanatokkal, egyperces gyászszünettel kezdődött a KTE-Alba találkozó, az élete jelentős részét Fehérváron töltő – az Alba Regia Sportcsarnokban kezdett sportolni – kecskeméti szakvezető, Forray Gábor édesanyja szombaton délután, hosszas betegség után elhunyt a fehérvári kórházban. Fia - az Albát a 2020-21-es idényben irányító tréner - a mérkőzést megelőzően értesült a szomorú hírről.

- Édesanyám a tavasszal töltötte be 73. életévét, jó ideje betegeskedett, élete utolsó időszakát kórházban töltötte. Tudtuk, hogy súlyos beteg, de arra nem számítottunk hogy ilyen gyorsan távozik közülünk. Kosaras családban születtem, anyukám az Építők együttesét erősítette, 4. helyen végeztek az NB I-es bajnokságban, ez volt pályafutásának legjobb eredménye, akkoriban a Kossuth utcai, betonos pályán vívták mérkőzéseiket. Ahogy én, ő is ezer szállal kötődött az Albához, nem véletlen, hogy nekem is a Gáz utcai sportcsarnok jelentette az otthonomat. Megható volt, hogy a mérkőzés után a fehérváriak teljes stábja részvétet fejezte ki Alejandro Zubillaga vezetésével, másodedzője, az olasz Flavio Bottiroli ráadásul magyarul mondta: őszinte részvétem. A fehérvári játékosok is egyenként odajöttek, a külföldiek is, ami nagyon korrekt lépés volt, köszönet érte valamennyiüknek.  Az életben mindenkivel történnek szomorú dolgok, ezekben a nehéz időkben, amikor a világ kifordult magából, a sport összetart minket – mondta Forray Gábor.

Aztán rátért a mérkőzés szakmai értékelésére. „Az Alba jobb csapat, mint mi, természetesen gratuláltam nekik, megérdemelten nyertek, jól játszottak. Megtettük a magunkét mi is, ha győzünk, az sem lett volna érdemtelen, ugyanis mindent kiadtunk magunkból. Kívülálló számára Úgy gondolom, bárki ellen nyerhettünk volna, ha nem pont a listavezető Fehérvárral csapunk össze. A játékunk bizakodásra ad okot, apróságok döntöttek. Az előző években a rutin mellettünk szólt, most a fiatalságból fakadóan a sorsdöntő szituációkban nem voltunk pontosak, pedig mindenki a legjobbját nyújtotta. Mi sajnos tíz büntetőt kihagytunk, a vendégek ötöt, ráadásul sok labdát adtunk el ki nem kényszerített hibák nyomán. Az élet nem áll meg, nem búslakodunk, készülünk tovább, hiszen pénteken már a Honvédhoz látogatunk. Köszönöm a szurkolóink támogatását.”

Alejandro Zubillaga, a Fehérvár spanyol szakvezetője is kitért a kecskeméti szakvezető családi gyászára a lefújás után.

- Részvétem Forray Gábornak, hogy elveszítette az édesanyját. Jól példázza, hogy mennyire profi sportember, valamint mennyire fontos neki a KTE, hogy ebben a nehéz élethelyzetben is csapatával maradt és remekül felkészítette játékosait. Kecskeméten mindig nehéz nyerni, ez szombaton sem volt másképpen. Az első félidőben sok problémánk volt, aztán taktikát váltottunk. Mindvégig kiélezett meccs volt, bármelyik fél nyerhetett volna, természetesen örülünk, hogy mi kerültünk ki győztesen a küzdelemből. Készülünk a következő összecsapásokra.

Kimani Lawrence, a hazaiak a tavalyi szezonban Svájcban pattogtató, amerikai erőcsatára jól teljesített, 16 pontot szerzett.

- Mindkét együttes megérdemelte volna ma a győzelmet, sokat tett mindenki a sikerért. A végén apró hibák bosszulták meg magukat, egy olyan erős csapat, mint az Alba ezt kihasználja. Nem vallottunk szégyent, mindent megtettünk. Dolgoznunk kell tovább, fejlődnünk, akkor a győzelmek sem fognak elmaradni.

Kass Balázs, a fehérváriak nyáron, Nyíregyházáról visszatérő, fiatal irányítója kezdőként 6/6 pontot jegyzett, két triplát a háló süllyesztett.

-Az irányító, Wittmann Krisztián hiánya ellenére is helytálltak a kecskemétiek, nagyon nehéz dolgunk volt ellenük. Az első félidőben kicsit döcögősen ment a védekezésünk, támadásban pedig sok üres dobást hibáztunk. A második félidőben támadásban és védekezésben is javulni tudtunk. Kiélezett meccs volt, örülünk, hogy be tudtuk húzni idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában