NB III előzetes

2023.10.13. 10:30

Elléphet üldözőjétől a Bicske

Az NB III. 11. fordulójában rangadóra készülnek Bicskén, ahová a Caola SC Sopron látogat, míg nehéz kilencven perc vár a Fehérvár FC II. csapatára, valamint a listavezető, eddig veretlen Iváncsa KSE sem mehet biztosra Kaposváron.

Káldor András

Az Iváncsa KSE (piros) idegenben, míg a Fehérvár FC II. csapata hazai pályán gyűjthetné a pontokat

Fotó: Kricskovics Antal

ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT
2023. október 15., vasárnap 11:00

Puskás Akadémia II. (11.) – Szombathelyi MÁV Haladás SE (12.)
A szombathelyi csapat az előző idényben megnyerte a Vas vármegyei I. osztály küzdelmeit, majd az osztályozón minkét találkozón felülmúlta az orosházi OMTK-ULE 1913 együttesét. A tabellán közvetlen üldözője a felcsúti legénységnek, úgyhogy jó mérkőzés kerekedhet majd a vasárnapi matinén a Pancho Arénában.

2023. október 15., vasárnap 15:00
Bicskei TC (5.) – Caola SC Sopron (6.)

Az idei szezonban is szorgosan gyűjtögeti a pontokat a Bicskei TC csapata, ám most nem vár rájuk könnyű mérkőzés a soproniak ellen, annak ellenére, hogy tavaly még a vármegyei I. osztályban kergette riválisuk a labdát. Igaz, a vendégek jobbára hazai pályán domináltak eddig, és a megszerezhető 15 pontból 10-et szereztek.

DÉL-NYUGATI CSOPORT
2023. október 15., vasárnap 11:00

Fehérvár FC II. (13.) – FC Nagykanizsa (5.)

Nincsenek jó emlékei a Vidi II. csapatának a tavalyi idényből, mivel mindkét mérkőzésüket elveszítették az FC Nagykanizsa ellen. Főként a sóstói 0-5-ös „zakó” volt kellemetlen, míg a 1-2-es kanizsai vereség vállalható. A fehérváriak egyetlen találatát a nyáron az FC Ajkához igazolt Babos Bence szerezte. A piros-kékek nehéz kilencven percre számíthatnak, mert ellenfelük az NB II-be jutásra hajt, bár mostanra az élmenőkkel szemben jelentős ponthátrányt szedett össze.
2023. október 15., vasárnap 15:00
Kaposvári Rákóczi FC (7.) – Iváncsa KSE (1.)
A korábbi idényekben a nagy múltú, idén 100 esztendős kaposvári klub a korábbi években a másik csoportban – Nyugat – szerepelt, így nem találkozott a listavezetővel. Az Iváncsa KSE idegenben eddig mindössze két pontot vesztett, így aztán egy pontra feltétlenül jó lehet a Rákóczi stadionjában. 

Mohácsi TE 1888 (10.) – Dunaújváros FC (14.)

A Dunaújváros FC a múlt héten megszerezte első győzelmét a Fehérvár FC II. csapata ellen, így némi önbizalommal telve várhatják a tavaly a Baranya vármegyei I. osztályban szereplő mohácsiakat. A 2021-2022-es idényben az NB III Közép csoportjában oda-vissza legyőzték az újvárosiak riválisukat – más kérdés, hogy akkor jelentősen erősebb játékosállománya volt a DFC-nek. Ezúttal egy pontot is sikerként könyvelhetnének el a piros-fehérek.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (8.) – Szekszárdi UFC (16.)

Nem csapott még össze az NB III-ban a két csapat, mivel más-más csoportokban szerepeltek a korábbi években. A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ugyan az előző fordulóban háromgólos vereségbe futott bele Pakson (2-5), de az idén mutatott teljesítményére alapozva újabb győzelemre hajthat a sereghajtó ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában