Idegeket őrlő hatvan perc után

2023.10.06. 20:49

A sírból hozta vissza a meccset az Alba

A női kézilabda K&H Liga NB I az 5. fordulóval folytatódott, amelyben két közel azonos tudású csapat párharcában nem született döntés az Alba Fehérvár KC és az MTK Budapest összecsapásán.

Káldor András

Alba Fehérvár KC

Fotó: Kricskovics Antal

Elszánt tekinteteket fedezhettünk fel a bemelegítés alatt mindkét oldalon, amely egyáltalán nem volt véletlen, hiszen a tabella két, eddig még pont nélkül álló csapata készült arra, hogy a hőn áhított első sikerét elérje az idényben.

A mérkőzés előtt a FanatX szurkolói csoport adta át ajándékát az általuk szeptember hónap játékosának választott Utasi Lindának, aki többek között ennek az időszaknak a legeredményesebb gólszerzője is volt.

Bevezetésként Poczetnyik Luca távolról lőtt találatára Bruna Zrnic nyomban válaszolt, majd Tóth Nikolett üreskapus góljával fordított az Alba. A folytatásban viszont a korábban a DKKA-t erősítő Farkas Johanna zsinórban két hétméterest értékesített, 3-3. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár több lehetőséget is elszalasztott a házigazda, igaz Győri Barbara egymás után kétszer megbabonázta a fehérváriakat. Majd a 11. percben alakult ki először kétgólos különbség Farkas révén, 4-6. Ezt követően azért bosszankodtak a hazai szurkolók, mert Zrnic egy az egyben vihette rá Győri Barbarára a labdát, de a kapus túljárt az eszén, és hárított. Ezt később Zrnic kijavította, kétszer is bevette a kaput, és már az AFKC neve mellett állt a magasabb szám az eredményjelzőn, 8-7. A 18. percben ismét kettő lett a differencia az egyre jobban felpörgő Utasi lövése nyomán, 10-8. Tiszavirág életű volt azonban az előny, mert nem hagyta magát az MTK, és alig két perc elteltével Dakos Noémi a fővárosiakat hozta előnybe. Teljesen kiegyenlített volt az összecsapás, hol az egyik, hol a másik fél vezetett, és ez kitartott a félidő hajrájáig, amikor Zrnic góljának köszönhetően mehetett némileg nyugodtabban a pihenőre az AFKC.

A szünet után lényegében minden ott folytatódott, ahol azt megelőzően félbehagyták a felek, felváltva találtak kapuba, nem tudtak szabadulni egymástól. A kapusok nagyokat védtek, majd hosszú idő elteltével a 36. percben volt ismét az MTK-nál az előny Mészáros-Mihályffy Adrienn góljait követően, 17-19. Nem örülhettek ennek sokáig a vendégek, mert Utasi és Zrnic pillanatok alatt egyenlített, majd Kocsis Bettina hozta előnyösebb helyzetbe az övéit, 20-19. Úgy érezhették magukat a kilátogatók, mintha a Vidám Parkban a hullámvasúton ülnének. Lüktetett a játék, Kubina Molli egymás után fogta meg a ziccereket, igaz Fekete Bozsána lövésével szemben tehetetlennek bizonyult. Az előző fordulóban Szemes Szonja villogott a szélen, most Zrnic tette ugyanezt, és jutott el hét gólig. Feketével nehezen birkóztak meg a hazaiak, szinte minden pozícióból eredményes volt, és a 46. percre visszahozta csapata reményeit, 21-23. Kezdett lanyhulni az Albások figyelme, a látogatók érezhetően vérszemet kaptak, és kihasználták az egyre sokasodó hibákat, 21-27. Megkísérelte szebbé varázsolni az állást az AFKC, ez sikerült is, ekkor Takó Viktória vette hátára a csapatot, majd Kocsis egalizált az 57. percben, 28-28.

 

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár KC – MTK Budapest 29-29 (15-14)
Székesfehérvár, 450 néző
Vezette: Paksa Dániel, Vastag Sámuel
Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett 1 – Zrnic 7, Szmbatjan 5 (1), Besszer 4, Kocsis B. 2, Utasi 3, Takó 6. Csere: Kubina (Kapus), Afentaler 1, Kövér, Sulyok. Vezetőedző: Horváth Roland.
MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 2, Mészáros-Mihálffy 5, Farkas J. 10 (4), Dakos 3, Poczetnyik 1, Pelczéder. Csere: Szőke (Kapus), Mazák-Németh, Szabó N. 1, Fekete 6, Szabó K. 1, Kobela, Juhász E., Török. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kiállítások: 8. ill 12 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában