Korábbi versenyzői és munkatársai jelentek meg az eseményen

2023.10.23. 16:54

A nyugdíjba vonult öttusaedzőt, Korponai Istvánt köszöntötték

A 65 esztendős, volános mesteredzőt, Korponai Istvánt díszebéden köszöntötték korábbi tanítványai és kollégái hétfőn délután.

Horog László

Korábbi versenyzői és munkatársai köszöntötték a nyugdíjba vonult öttusa mesteredzőt, Korponai Istvánt

Fotó: Horog László / FMH

A Volán Fehérvár öttusázóinak igazgatója, Vörös Zsuzsanna szervezte az eseményt, jó hangulatú, kötetlen beszélgetésekkel tarkított rendezvényen harmincan ülték körül a díszesen terített asztalt. A közelmúltban nyugdíjba vonult trénert, Korponai Istvánt – vagy ahogy a hazai, öttusázó társadalom ismeri, Hümért – búcsúztatták. Az utóbbi években több díjjal is kitüntetett mesteredző mellett jobbra Simóka Beáta, a hazai szövetség, a MÖSZ elnökségi tagja, balra az Alba Volán SC elnöke, Tóth István ült, vele szemben pedig egy olimpia bajnok, Vörös Zsuzsanna és egy bronzérmes, Kovács Sarolta foglalt helyet. Az ünnepséget Tóth István nyitotta meg, aki elmondta, a sportág nagyon sokat köszönhet Korponainak, akinek nyugodt, békés öregkort, valamint jó egészséget kívánt.   

- Pontosan 44 éve, 1979 óta ismerjük egymást, akkor kerültem az anyacéghez, az Alba Volánhoz. Példaértékű edzői pályafutás az övé, sok dolgot megéltünk közösen az elmúlt évtizedekben, mindig pozitívan fogunk emlékezni arra a munkára, amit Hümér a klubnál elvégzett. Világbajnokokat, Európa-bajnokokat, olimpiai bajnokot és bronzérmest nevelt a kollégáival – jegyezte meg Tóth István.

Vörös Zsuzsanna öttusázó pályafutása első momentumaival indította ünnepi beszédét. „Korábban nem is hallottam a modern pentatlonról. Számomra az egész azzal kezdődött, hogy a családdal a szemközti házba költöztünk, Korponai Istvánnal ott ismerkedtem meg, gyerekként. Ő invitált a Volánhoz, az első edzésen bemutatott a vezetőedzőnek, Kulcsár Antalnak, azaz Tóninak, valamint a többi kollégának. Nyugodtan mondhatom, nagyon szerencsés találkozás volt, nagyon sokat köszönhetek Hümérnek és természetesen a többi szakvezetőnek. Sok helyen jártunk, nagy sikerekben volt részünk, felejthetetlen élményeket szereztünk közösen, sokat adtunk egymásnak.”

Korponai István versenyzőként és edzőként fél évszázadot töltött a székesfehérvári öttusában
Fotó: Horog László / FMH

Korponai István hozzátette, valóban akadtak sikerek és kudarcok is, nyilván ő is a diadalokra emlékszik szívesebben. Negyvenhét éve került a Volánhoz versenyzőként, sportolói karrierje befejezése után edzősködni kezdett.

- Ezúttal ismertebb sportolóim, valamint a munkatársaim vannak jelen, de két hete a régi, fehérvári versenyzőtársakkal is összejöttünk ugyanitt, összesen tizenkilencen. Annak idején együtt kezdtük az öttusát, azt az összejövetelt megtisztelte Román László, Pozsonyi András, Vass György, Nagy Gyula, Szatmári László, Böröcz Árpád is, de sorolhatnám még a neveket. A Volánhoz 1973-ban kerültem, tehát pontosan ötven éve. Kicsit furcsa kimondani, hogy immár nyugdíjas vagyok, de ez az élet rendje. Az egészségemmel akadnak gondok mostanában, gyakran járok orvoshoz, de a körülményekhez képest jól vagyok. Örülök, hogy összejöttünk a kollégákkal és az öttusázókkal, köszönöm Vörös Zsuzsannának, hogy megszervezte ezt az eseményt – mondta az ünnepelt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában