Erős ellenfél volt az SZKKA

2023.09.10. 20:50

Tóparti papírforma-vereség

Elmaradt a meglepetés, második bajnokiját is elveszítette a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Ferencz Balázs

Vernes Dorottya betörése

Fotó: Kricskovics Antal

A Komáromi VSE együttesétől elszenvedett fiaskóval véget ért szezonnyitányt követően újra hazai pályán, azonban egy komoly játékerőt képviselő csapattal szemben kacérkodott a javítással a Gárdony-Pázmánd NKK. 

A hazaiak ki is használták, hogy a vasiak álmosan kezdték a találkozót. A szombathelyiek nem igazán tudták tartani a gárdonyi beállót, Berkes-Kaiser Melittát, ötöt rámolt az első negyedórában, melynek végén 8-8-ra álltak a felek. 

Török Rebeka (a labdával) négy gólt termelt a Szombathelyi KKA ellen, de a csapat 30 találata is kevés volt
Fotó: Kricskovics Antal


Kaffka Eszter ugyan többször megbabonázta a vendégek ziccerben kapuja felé igyekvő játékosait, de a Szombathelyi KKA mégis ritmust tudott váltani. Az NB I-es rutinnal rendelkező vendégek Dombi Luca és az exdunaújvárosi Kazai Anita vezérletével már a szünetre megnyugtató előnyt kovácsolt, s döntötte el szinte a párharcot, 13-21.

Berkes-Kaiser Melitta tíz gólt dobott
Fotó: Kricskovics Antal

A fordulást követően sem tudott újítani a Gárdony, pedig a vendégek már alaposan forgatták csapatukat, minden játékosuk szóhoz jutott. Kazai Anita 41. percben tett közé tizet, s csak az utolsó öt percben tudott kozmetikázni Guricsné Horváth Beáta alakualata. Azonban nem annyira, mint ahogy szerették volna a tópartiak, a szépségtapasz a legvégén Barna Virág találata volt, amivel kilenc gólosra olvasztotta a hátrányt a Gárdony-Pázmánd. 

Gárdony-Pázmánd NKK – Szombathelyi KKA 
30-39 (13-21)

NB I/B 2. forduló, Gárdony, Általános Iskola Sportcsarnok, 80 néző
Vezette: Csuka Pál, Kocsis Olivér.

Gárdony: Kaffka – Szűcs N. 3, Bártfay 1, Vernes D. 4, Berkes-Kaiser M. 10(5), Hamuth L., Kukucska V. Csere: Bőle (kapus), Török 4(1), Barna 2(1), Ágoston 1, Hargitai, Zámori, Nemes. Vezetőedző: Guricsné Horváth Beáta

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok), Kazai 8, Pődör B. 3, Pődör R. 4, Szmolek 3, Kulcsár 5, Pálffy 4, Varga N., Dombi 3, Balogh P. 2, Szeberényi 4, Böhm 2, Biró 1, Wutschi, Hornyák. Edző: Vida Gergő

Kiállítások: 4 ill. 12 perc
Hétméteresek: 9/8 ill. 3/2

Szeptember 16-án, szombaton 18 órakor az Eszterházy SC látogat Gárdonyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában