Ez nem a Csákvár napja volt

2023.09.16. 20:24

Nem érdemtelenül ment tovább a Haladás (galéria)

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában, a legjobb 32 jutásért vívott összecsapáson az Aqvital FC Csákvár NB II-es riválisa, a Szombathelyi Haladás visszavágott a bajnokin elszenvedett vereségért, és jutott tovább.

Káldor András

Tamás Nándor (kék) szerezte a Csákvár egyetlen találatát

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár – Szombathelyi Haladás 1-3 (1-1)
Csákvár, 200 néző
Vezette: Sipos Tamás (Máyer Gábor, Sinkovicz Dániel)
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Babós, Papucsek (Gregor, 70.), Karacs, Baracskai – Szakály D., Major M. (Juhász L., 64.), Gazdag V. – Tamás N., Simon A. (Nagy Z., 70.), Fejős (Mészáros D., 64.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov (Horváth R., 64.), Simut – Csernik (Ene, 64.), Rácz B. (Szakály A., 73.), Doktorics (Mohos, 87.) – Kelemen (Pintér A., 73.) Vezetőedző: Alekszandar Jovic
Gól: Tamás N. (16.), ill. Csernik (37.), Baracskai (öngól, 57.), Horváth R. (84.)
Kiállítva: Karacs (79.)

A Mol Magyar Kupa mérkőzésein nem játszhatnak a kooperációs szerződéssel az AFC Csákvár csapatánál lévő felcsúti akadémisták, így Pécsi Árminra és Nathaniel Noelre sem számíthatott Tóth Balázs vezetőedző, míg rajtuk kívül nem ott a keretben a beteg László Noel sem. Ettől függetlenül egyáltalán nem lehetett gyengének nevezni a csapatot, függetlenül attól, hogy a legutóbb sérülést szenvedő Farkas Aurél a kispadon kapott helyet, de nem kockáztatta meg beállítását a szakmai stáb, a kapusedző, de játékengedéllyel rendelkező Somodi Bencét is beírták a jegyzőkönyvbe.
A vendégek léptek fel támadólag, ám a találkozó első találatát mégis a Csákvár szerezte. A 16. percben Baracskai Roland a baloldalról belőtte a labdát, Szakály Dénes ezt középen rutinosan átlépte, a mögötte érkező Simon András Tamás Nándor elé játszott, és 10 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0.
Próbálta túltenni magát a kapott gólon a Haladás, vezetett néhány veszélyesnek tűnő akciót, de ezek a labdák egytől egyig hárította Zelizi Patrik. A 34. percben aztán Csernik Kornél került helyzetbe, és 10 méteres lövése után Zelizinek ekkor már nagyot kellett védenie. Csernik azonban nem hagyta annyiban, a 37. percben a 16-osnál becsapta védőjét, majd jobbal a bal sarokba csavarta a labdát, 1-1. Majd a 42. percben Fejős Áron előtt nyílt lehetőség, de Simon A. remek labdáját az elé vetődő Pálfi Donát és a bal alsó sarok mellett is ellőtte.

Az 57. percben megfordította a vendégcsapat a mérkőzést, Rácz Barnabás a jobb oldalon a 16-oson belülre verekedte magát, begurított labdája Baracskai Roland lábáról pattant Zelizit megtévesztve a Csákvár kapujába, 1-2. Aztán a 79. percben egy teljesen felesleges szabálytalanság, mondhatni törlesztés után az amúgy a mérkőzést erélytelen vezető Sipos Tamás kiállította – jogosan - Karacs Dánielt, mert a földbe döngölte Pintér Attilát.

A 84. percben eldőlt a találkozó, Horváth Rajmund a 16-oson belül addig kevergetett, amíg 5 méterről látványos lövéssel a rövid felső sarokba vágta a labdát, 1-3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában