A fiúk válogatott meghívót kaptak

2023.09.20. 14:31

Minden szondis érmet gyalogolt

Három atléta képviselte a Honvéd Szondi György SE-t a 16 éven aluliak serdülő atlétikai országos bajnokságán a gyalogló számokban. A dobogó minden fokára állhatott fehérvári gyalogló.

Ferencz Balázs

Ligeti Dávid (balra), Őte Tibor edző, Csoknyai Nikolett és Szónok Dániel

Forrás: Honvéd Szondi György SE

A presztízsen és a helyezéseken kívül  egyéb moziváló ereje is volt a pécsi serdülő bajnokságnak, hiszen a viadal válogató is volt egyben. A magyar gyaloglók U16-os korosztályának legjobbjai hamarosan a szlovákiai Nagyszombaton mérettetnek meg az öt ország (Horvátország, Csehország, Szlovénia, Szlovákia, Magyarország) válogatott viadalán.
A fiúk 5000 méteres vetélkedésében Szónok Dániel rajt-cél győzelmet aratott. Időeredménye – 27:36.72 perc – ugyan most nem lett egyéni csúcs, de a győzelem és a válogatott meghívó kárpótolta az ifjú szondis gyaloglót. Klubtársa, Ligeti Dávid ugyanebben a versenyszámban másodikként ért célba 29:55.61-es idővel.
A lányok között szintén szép szondis siker született. Csoknyai Nikolett bátor versenyzésének jutalma komoly egyéni csúcs lett, amivel bronzérmet nyert. 
– Amikor bajnokságon állunk rajthoz, a cél mindig a minél jobb bajnoki helyezés. Szeretem, amikor a versenyzőim mindig az egyéni legjobb eredményeik elérésére törekszenek, de megértem, hogy most a válogatottság elérése volt a fontosabb. Ritkán fordul elő, hogy egy adott versenyszámban mindkét induló egy egyesületből kerüljön ki. Nekünk ez most sikerült, ugyanis a fiúk megkapták a meghívójukat a válogatottba – fogalmazott Őze Tibor, a Szondi vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában