Sok gólt kap a Gárdony-Pázmánd

2023.09.17. 12:24

Háromból semmi (galéria)

Az Eszterházy SC nyerte a nyeretlen csapatok csatáját Gárdonyban, a női kézilabda NB I/B harmadik fordulójában.

Ferencz Balázs

Török Rebeka (jobbra) négy gólt dobott

Forrás: Kricskovics Antal

Gárdony-Pázmánd NKK – Eszterházy SC 28-35 (16-17)
Gárdony, Általános Iskola Sportcsarnok, 120 néző. Vezette: Hársfalvi Zsófia, Móricz Réka

Gárdony-Pázmánd: Kaffka - Szűcs N. 5, Bártfay, Vernes 2, Berkes-Kaiser 9 (5), Hamuth 3, Kukucska 2. Csere: Knauer (kapus), Török 4, Ágoston 2, Hargitai 1, Bártfay, Zámori, Barna, Nemes, Bukovics. Vezetőedző: Guricsné Horváth Beáta 

ESC: Kozma – Kiser 3, Vass 5 (2), Zsákovics 2, Gazsovics 3, Iván 6 (2), Zákányi 3. Cs.: Bernát, Tóth 1, Pint 1, Szentkeressy-Kovács 2, Simon 3, Babinszky 4, Kiss-Gadányi, Kurmai 2. Edző: Farkas József.

Hétméteresek: 6/5. ill. 6/4.
Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc.

Az első két, ráadásul hazai környezetben megvívott bajnokiját is elveszítő Gárdony-Pázmánd NKK jól kezdett az Eszterházy SC ellen. Berkes-Kaiser Melitta góljával szerzett vezetést a tóparti egylet, s a negyedik perc elejéig tartotta is előnyét. Az egriek a hatodik percben vezettek először (3-4), majd hol itt, hol ott volt az előny. Az első negyedóra végén Szűcs Noémi góljával kettőre hizlalta a fórt a Gárdony-Pázmánd, de ezt hamar olvasztották a vendégek. Sőt, a szünet előtt három perccel már hárommal ment az Eszterházy, ebből a hátrányból sikerült faragniuk a hazaiaknak Török, Berkes-Kaiser és Ágoston találataival, 16-17.

Kukucska Viktória (a labdával) próbál kapura törni az egriek ellen
Fotó: Kricskovics Antal

A fordulás után sokkal higgadtabban kézilabdázott az Eger, s ez pontossággal is párosult. A vendégek védekezése és kapusteljesítménye is feljavult, ráadásul Farkas József hatékonyan forgatta csapatát, minden beszálló játékos hozzá tudott tenni az Eszterházy produkciójához. Állandósult az egriek három-négy gólos előnye, ami aztán a végén tovább nőtt, mert jobban bírták a végjátékot.

- Nagyon fontos mérkőzés várt ránk, hazai pályán nagyon szerettünk volna nyerni és begyűjteni az első bajnoki pontjainkat. Jól kezdtük a mérkőzést támadásban,de sajnos védekezésben egyéni hibákból kaptuk a góljainkat. Egygólos hátránnyal fordultunk, ami a szünet után 2-3 gólra nőtt és nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Támadójátékunk ötlettelen volt és sajnos a védekezésünk sem javult fel,  így megérdemelten nyert az egységesebb Eger csapata ellenünk - értékelt a találkozót követően Guricsné Horváth Beáta, a tópartiak vezetőedzője.

A Gárdony-Pázmánd NKK harmadik bajnokiján sem tudott pontot szerezni. A megindulással legközelebb szeptember 23-án, szombaton 15.45-kor a Szigetszentmiklós NKSE vendégeként próbálkozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában