Az utánpótlás-nevelés a fő cél a cundereseknél

2023.09.06. 21:30

Gyökeresen átalakított bajnokságnak vág neki az újonc Máv-Előre-Cunder Kézisuli csapata

Szeptember második hétvégéjén rajtol az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság, a frissen feljutott székesfehérvári alakulat két év kihagyás után tér vissza a harmadosztályba.

Krebsz András

A 2023/24-es szezontól alaposan megváltozik az élet az NB II-ben: a korábbi hat helyett nyolc csoportba (A-tól H-ig) osztott 8-8 együttes oda-visszavágós rendszerben mérkőzik meg egymással, majd a 14. fordulót követően az 1-4. helyezettek az alsó-, míg az 5-8. helyezettek a felsőházban folytatják a küzdelmeket.
Jövő márciustól a B csoportba kerülő cunderesek a szomszédos A jelű nyolcas azonos rájátszási csoportjába bejutott négy gárdájával mérkőznek meg szintén oda-visszavágós szisztéma szerint, a már lejátszott eredményeket pedig a csapatok viszik magukkal. A felsőház bajnoka osztályozó nélkül, automatikusan feljut az NB I/B-be, míg az alsóházi rájátszás 6-8. helyezettjei kiesnek a vármegyei/budapesti bajnokságba.
Az eddigiekhez hasonlóan 22 találkozó vár a csapatokra, a lebonyolítás változásának köszönhetően azonban vélhetően izgalmasabb összecsapásokra és kiélezettebb bajnokságra van kilátásunk.

 

A frissen feljutott fehérvári gárda gerincét a fiatalok jelentik, akik kiegészülnek egy-két rutinosabb játékossal, mint az ARKSE csapatától érkező Bárdos Gergővel és a régi ifjúsági csapatokból is többen visszatértek a nevelő egyesületükhöz. A játékosokból elsősorban az edzői feladatokat ellátó Erdei Krisztiánnak kell ütőképes csapatot gyúrnia.
– Habár a koncepciót közösen, Erdei Krisztiánnal és Csóka Balázzsal dolgozzuk ki, én főleg a klub életének irányításában veszek részt, de ha szükség van rá, természetesen besegítek Krisztiánnak – mondta Molnár Csaba, a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület elnöke, aki tavaly augusztusban írt alá együttműködési megállapodást Szabó Györggyel, a Máv Előre SC ügyvezetőjével.
A Máv-Előre-Cunder Kézisuli szeretne megragadni a harmadosztályban, a klub ehhez igyekszik biztos, nyugodt hátteret teremteni.
– Remélem, hogy sikeresek és ügyesek lesznek a srácok, az edzőmérkőzéseink bizakodásra adnak okot. Realitás lehet a mezőny közepe, szeretnénk a lehető legtöbb mérkőzést megnyerni. Jó lenne jövőre is az NB II-ben kézilabdázni, de fontos kiemelni, hogy nem minden áron: az utánpótlás-nevelés a fő célunk, nem fogunk a fiataloktól játéklehetőséget elvenni, rájuk építünk hosszú távon, azokra, akik minden nap tudnak edzésre járni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában