Egy hazai vereség margójára

2023.09.16. 13:00

Éhesebb volt a sikerre az Előre

A női kézilabda K&H Liga 3. fordulójában az Alba Fehérvár KC otthonából mindkét pontot hazavitte az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata. Nézzük, hogyan látták a szakvezetők, illetve a főszereplők a mérkőzést.

Káldor András

Szemes Szonja gólra törően játszott

Fotó: Kricskovics Antal

Már eleve nem indult jól a találkozó hazai szemszögből, és a folytatás sem kecsegetett túlságosan sok jóval. Háromszor tudott kiegyenlíteni az Alba FKC (4-4, 7-7, 8-8), ezt követően végig szaladt az eredmény után. Megremegtek a kezek, próbálta ugyan forgatni csapatát Horváth Roland vezetőedző, ám ez alkalommal ez sem segített, talán egyedül Szemes Szonja volt az, aki lendületesen és gólra törően játszva kísérelte meg a szakember elvárásait megvalósítani. A túloldalon jószerével, néhány cserével végig játszotta az összecsapást az Előre kezdő hetese, és már az első félidőben látszott, hogy lelkesedésüknek meglesz a jutalma, és egyáltalán nem volt véletlen a négygólos sikerük (31-35).

- Nagyon sok csapat egyforma, és ezek közül azok fognak győzni, amelyek ezt százszázalékosan akarják. Régóta magyarázom és próbálom elhitetni, hogy ez a sportág nem működik anélkül, hogy az ember ne haljon bele, és ne legyen extázisban egy ilyen mérkőzésen! Ez egy ki-ki meccs volt, nem úgy kezdtük a találkozót, ahogy kell kezdeni egy kézilabdázónak, és ez már nem az első eset volt, állandóan beragadunk. Mi nem vagyunk elég éhesek, nem halunk meg a pályán, míg ellenfelünk éhes volt a győzelemre! Ahhoz, hogy ez a dolog működjön, szét kell robbantani a csarnokot, és nem elég az, hogy csak kijövünk a pályára. Ebben a csapatban vannak nagyon tehetséges kézilabdázók, de tehetségesek maradnak, ha nem jönnek arra rá, hogy a képességeket hogyan használják. Vannak mentális gátak, amelyeket nagyon nehezen tudnak átlépni, egyszer van, aki fantasztikusan kézilabdázik, máskor pedig pont az ellenkezője történik. Egy biztos azonban, hogy kőkeményen dolgozni kell! – hangsúlyozta érthetően csalódottan Horváth Roland.

- A Fehérvár hozzánk hasonló cipőben jár, és ebben a magyar bajnokságban az is látszik, hogy hét-nyolc csapat egyforma erősségű, míg a Győr, a Fradi, és a Debrecen kimagaslik a mezőnyből. Ahogy mi ma legyőztük az Albát, úgy ők is legyőzhettek volna bennünket. – mondta Rácz Sándor az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE mestere.      

- Próbáltam hozzátenni a mérkőzéshez, amit kellett. A védekezéssel a meccs elejétől kezdve problémáink voltak, ezeket jól kihasználta a Békéscsaba, mi pedig végig futottunk az eredmény után. – tette hozzá Szemes Szonja, aki hét találatot ért el, és a legjobb fehérvári volt.   
- Nagyon koncentráltak voltunk, és ki voltunk éhezve a győzelemre. Elég hosszúra nyúlt az alapozás főleg úgy, hogy a Győr és a Fradi ellen kezdtünk, de éreztük azt, hogy már összeállt a csapat, bár még ez nem mutatkozott meg. Nagyon örülök annak, hogy a védekezésünk összeállt, a kapuban is nagyon jókor jöttek a védések, támadásban pedig belül csak a ziccereket. – emelte ki Szondi Vanda, aki hét akciógólt lőtt, és Marija Lanisztanin mellett a legeredményesebb viharsarki játékosnak bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában