Újabb pofon hazai pályán

2023.09.15. 20:34

A Békéscsaba nyerte az eddig pont nélkül állók csatáját (galéria)

A női kézilabda K&H Liga 3. fordulójában az Alba Fehérvár KC nem várt, négy gólos vereséget szenvedett az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapatától.

Káldor András

Tamara Szmbatjant keményen őrizték, de így is hat találatig jutott

Fotó: Kricskovics Antal

Alba Fehérvár KC - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 31-35 (13-17)
Székesfehérvár, 350 néző
Vezette: Dáné Rita, Marton Zsófia
Alba Fehérvár KC: Kubina - Zrnic, Szmbatjan 6, Besszer 4, Kocsis B. 2, Utasi, Takó 1. Csere: Tóth N. (kapus), Sztosics 2, Afentaler 5 (5), Szemes 7, Kövér, Vezetőedző: Horváth Roland.
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE: Pásztor B. - Horváth G. 3, Lanisztanin 7 (2), Gyimesi 3, Giricz 4, Román 5, Szondi 7. Csere: Szabó D. (kapus), Mayer 4, Termány 2. Vezetőedző: Rácz Sándor.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2

Éktelen rohanással indult a találkozó, melynek első két találata Szondi Zsófia nevéhez fűződött. Tartottak tőle a szurkolók, és egyértelműen úgy tűnt, hogy az Alba megtartotta „jó szokását”, rendkívül rosszul kezdett, és egyáltalán nem volt véletlen, hogy az 5. percben már letette Horváth Roland a zsűri asztalra az időt kérő kártyát, 1-3. Kétségtelen, hogy a Fehérvár lassan vette fel az üzemi hőmérsékletet, de Utasi Linda nagy góljával a 9. percben egyenlített, 4-4. Ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult, mivel rövid időn belül újfent kétgólos lett a Csaba vezetése. Igaz ehhez az is kellett, hogy Bruna Zrnic zsinórban kétszer ziccerben hibázzon… Elindult egy húzd meg, ereszd meg játék, jobbára viharsarki előnnyel. Sok volt a bosszantó hiba hazai részről, de a 16. percre megint sikerült egalizálni még ezekkel együtt így is, 8-8. Aztán Pásztor Bettinát tették naggyá többször a hazaiak, közben pedig szinte észrevétlenül a 20. percre négyre növelte előnyét az Előre, 8-12. Jött az újabb időkérés, amelynek valljuk meg sok foganatja nem volt… Körülményesen szőtte a Fehérvár a támadásait, és védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán, így teljesen megérdemelt volt a szünetben a vendégek négygólos előnye.

A pihenőt követően folytatódott az Alba tompa játéka, csupán egy-egy egyéni villamás erejéig mutatta meg a csapat igazi tudását, miközben a Csaba növelte vezetését, 15-20. Ezután, néha pillanatokra úgy tűnt, hogy talán átlendülnek a lányok a holtponton, feljöttek háromra, de a liláknak mindig volt válaszuk, és a különbség csak nem akart csökkenni. Sőt, Szondi vezérletével a 41. percre 18-24-et mutatott az eredményjelző. Próbálta a Békéscsaba lassítani a játékot, lényegében a kezdő csapattal játszottak végig, és ez azért kivette az erejüket. Talán ennek is volt köszönhető, hogy többet bakiztak ők is a második játékrész közepe táján. Az Albában a fiatal Szemes Szonja remekül szólózott a szélen - mondhatni élete meccsét játszotta - és a 46. percben ő is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy közelebb férkőztek ellenfelükhöz, 22-25. A tetejébe az addig ötből öt hétméterest értékesítő Afentaler Sára kihagyta a büntetőt, amivel még jobban feljöhetett volna csapata. A hajrára kanyarodva ez a háromgólos differencia realizálódott Utasi Linda jóvoltából, de Marija Lanisztanin rögtön utána lehűtötte a kedélyeket, 27-31. A vendégcsapat a végsőkig kijátszotta lehetőségeit, és a szerencsével sem állt hadilábon, mert egy megszerezhető kipattanót Mayer Szabina kíméletlenül vágott a hálóba, 29-34.
Az Alba FKC legközelebb a jövő pénteken Mosonmagyaróváron lép pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában