Összefoglaló 4. nap

2023.08.22. 22:44

Igazi olasz örömünnep magasugrásban

Gianmarco Tamberi emlékezetes csatában nyerte meg a magasugrás világbajnoki címét, a budapesti atlétikai világbajnokság keddi napján.

Bagotai Zsanett

Fotó: Árvai Károly / MW

Az olasz sportember már ikonikussá vált külseje és felemás cipője miatt, de most sem hazudtolta meg magát. A bemutatást követően, miközben mindenki már a versenyre fókuszált, hiszen mégiscsak egy világbajnokságról van szó, ő zenei tehetségét csillogtatta meg és ült le a dobok mögé. Végül hatalmas csatában zsebelte be a világbajnoki címet, amelyet természetes igazi olasz örömünnep követett. 

A világcsúcstartó Faith Kipyegon sima győzelmet aratott 1500 méteren. Az olimpiai bajnok Steven Gardiner megsérült, és így nem jutott be a 400 méteres síkfutás döntőjébe. 

A budapesti atlétikai világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését hozta a női diszkoszvetés döntője, amelyet a nemzetközi szinten gyakorlatilag ismeretlennek számító amerikai Lualuaga Tausaga nyert meg. A 69.49 méteres dobását a finálé ötödik sorozatában érte el, amire a többieknek már nem volt válaszuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában