Elnökségi ülést tartott az Alba Volán SC

2023.08.08. 15:30

Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Börgöndi úti lovarda bérbe adásáról

Elnökségi ülést tartott az Alba Volán Sportclub, amelyen több témát érintettek. A közeljövő fontos kérdésekre ad választ.

Horog László

Vörös Zsuzsanna (balra) és Tóth István az elnökségi ülést követően, a Börgöndi úti sportkomplexum lőterén

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az elnök, Tóth István elöljáróban elmondta, a rendkívül feszes, kiszámítható gazdálkodás ellenére érik őket meglepetések, bár tavaly nyár óta hiába spórolnak a közüzemek kapcsán, az egy évvel korábbihoz képest mégis közel kilenc millió forinttal nőtt az energiaszámlájuk.

- A nálunk sportolók, valamint a csarnokot használó futballcsapatok is megértettek, hogy ősztől nem fűtöttük a tornatermet, nem volt melegvíz, az amatőr sportolók mégsem maradtak el. Igyekeztünk mindenen spórolni. Mivel a tél nem volt kemény, jövőre még inkább meg fog lepődni mindenki, ha az árak hasonlóak maradnak, valamint beköszönt a valódi hideg. A gazdálkodásunk kiegyensúlyozott, a hazai öttusaszövetségtől, a MÖSZ-től legutóbb 25 százalékkal kevesebb támogatást kaptunk, mint korábban, a hiányzó összeget más forrásokból pótoltuk. Ami fontos, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, kora ősztől minden bizonnyal bérbe adjuk a fél éve bezárt lovardánkat. Már több megbeszélést folytattunk, bejárásokra is sor került, reményeink szerint olyan fehérvári üzletember veszi ki a létesítményt, aki évtizedek óta sikerrel üzemetetett lovardákat, a sajátját a közelmúltban értékesítette. Amennyiben a szerződést rövidesen megkötjük, a bevétel jól jön majd számunkra – közölte Tóth István klubelnök.

Az öttusázók igazgatója, Vörös Zsuzsanna az utóbbi időszak eredményeiről beszélt. Elsőként Turbucz Ivolát emelte ki, aki az első, korosztályos, nemzetközi viadalon, az U17-es Eb-n a dicséretes, 4. helyen végzett váltóban, aztán jöttek a többiek eredményei az ifi és junior világversenyeken.

- Fontos, hogy versenyzőink jobbára az eggyel magasabb korosztályban bizonyítanak, több sportolónk szerzett érmet a nyári viadalokon, ráadásul a szezonnak még nincs vége. Nagyon szurkolunk Demeter Bencének, aki a 2024-es, párizsi kvótáért küzd. Június végén, a Krakkóban rendezett, az Európa-bajnokságnak megfelelő Európa Játékokra nagy reményekkel utazott, azonban az utóbbi tíz év legrosszabb vívását produkálta, nem jutott tovább a középdöntőből. Az angliai Bathban, augusztus 21-eén kezdődő, ötkarikás kvótaszerzésre szintén alkalmas világbajnokságon reményeink szerint sokkal jobban teljesít. Indult volna még egy sportolónk, Tamás József a vegyes váltóban, azonban eltörte a kezét, így nem szerepelhet, felépülés még heteket vesz igénybe.

Vörös Zsuzsa hozzátette, komoly átalakuláson megy keresztül a sportág. Azzal, hogy a lovaglást már a csak a felnőttek űzik – akiknek van esély a 2024-es olimpiára -, a következő ötkarikás játékok után lekerül a műsorról az öttusa tekintetében, a fiatalok már eleve nem küzdenek a négylábú patásokkal az akadályok felett. Az ifik és a juniorok versenyein az OCR, azaz az akadályverseny váltotta a lovaglást már az idei szezon eseményein.

- Az utánpótlásunk eredményes, ez fontos, ugyanis az öttusa kapcsán tudni kell, felnőttként csak az tud megélni ebből, aki világversenyeken, Eb-n, vb-n dobogós, amúgy a szülőknek kell finanszírozniuk a szereplésüket. Fontos, hogy fiataljaink eredményesek, így látják maguk előtt a célt, hogy felnőttként is ott lehetnek majd a nemzetközi elitben.

A sportlövők vezetője, Botos Zoltán közölte, a közelmúltban megrendezték a megyebajnokságot, amelyen két aranyérmet és egy ezüstöt nyertek a volánosok. Továbbá hozzátette, egy éve ismét visszatért a sporthoz az egyesület színeiben Kálmán Csaba, aki rendkívül komolyan veszi a felkészülést, valamint a versenyeket. „Az összes hazai viadalon a 10 és 20. hely közötti tartományban zár, ami kimondottan jó teljesítmény. Rövidesen a szabadpisztolyos, országos bajnokságon áll rajthoz, olimpiai versenyszámban.

A gazdasági vezető, Tolnai Zsuzsanna a korábban, Tóth István által említettekhez csatlakozott, fegyelmezett, átgondolt gazdálkodással tartják az ütemtervet, a bevételi és kiadási oldal is rendezett.  Az idei esztendő kapcsán rendelkeznek megfelelő tartalékokkal. Mindenből jóval kevesebbet fogyasztottak, mint a korábbi években, de elmondása szerint tovább már nem tudják húzni a nadrágszíjat. Tóth István zárta az összejövetelt, közölte, nagyon szurkolnak Demeter Bencének a nyár végi világbajnokságon. „Két éve, Kovács Saci tokiói, ötkarikás bronzérme nagyon sokat jelentett a szakosztálynak és a sportklubnak, remélem, Bence jól szerepel majd a vb-n, Bathban.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában