Atlétikai világbajnokság 6. nap

2023.08.24. 22:54

Drámai távolugró döntő, kárpótló arany a bukás után

A Harvardon tanuló magyar fiatal, Kovács Ferenc Soma számára rendkívüli tapasztalatszerzési lehetőséget kínált a budapesti atlétikai világbajnokság, és bár esélye nem volt arra, hogy bejusson az 5000 méter döntőjébe, kitett magáért: megközelítette élete legjobbját, 14:11.99 perc alatt ért célba csütörtök esti előfutamában.

Bagotai Zsanett

Forrás: Getty Images

Utolsó ugrásával (852 centiméter) a görög Miltiadisz Tentoglu nyerte meg a férfi távolugrás csütörtök esti döntőjét. Tentoglu a harmadik (839), majd az ötödik (830) sorozatban is megközelítette addigi legjobbját, de csak megközelítette, ami nem ért volna aranyat – viszont maradt még egy kísérlete. De még milyen: utolsóra 852 centimétert repült – előzés az élen! Pinnocknak is volt egy utolsó esélye, de „csak” 838 centit ugrott, ezen az estén ez csak az ezüstéremhez volt elég.

Danielle Williams – aki nyolc évvel ezelőtt már nyert világbajnoki címet 100 méter gáton – 12.43 másodperces egyéni idénycsúccsal nyerte meg a döntőt. Remek formában van, már az elődöntőben is idénycsúcsot futott (12.50), nem is helyezéssel, hanem idővel jutott a fináléba.

Nem sokat kellett várni az újabb jamaicai aranyéremre: Antonio Watson nyerte meg a férfi 400 méteres síkfutás csütörtök esti döntőjét a budapesti atlétikai világbajnokságon. Antonio Watson óriási hajrát vágott ki, fokozatosan utolérte a célegyenesbe még meggyőző előnnyel forduló brit Matthew Hudson-Smitht, és amikor kellett, meg is előzte.

A 4x400-as mix váltó finisében nyerő pozícióban eleső – és csapatával együtt ki is zárt – Femke Bol úgy aratott fölényes győzelmet 400 gáton, hogy a 2-5. helyen végző riválisai közül Shamier Little – a legjobb elődöntős idő gazdája – egyéni idénycsúcsot, Kemi Adekoya Ázsia-csúcsot döntött, míg Rushell Clayton és Anna Cockrell élete legjobbját futotta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában