Eredményes zárás

2023.06.04. 17:04

Érmek, győzelmek a felcsúti utánpótlástól az utolsó fordulókban

A Puskás Akadémia lány és fiú utánpótláscsapatai is lassan befejezik a 2022/2023-as szezont. Szép eredményekből az elmúlt napokban sem volt hiány.

Beke Zsombor

Szép sikerekkel zártak a PAFC fiataljai

Forrás: Puskás Akadémia

Az U17-es lányok már abban a tudatban fogadhatták a St. Mihály gárdáját, hogy az első helyezésük már biztos az idény végén. A PAFC a Kis – Szakács, Steyer, Krasznai, Horváth, Bak, Nagy, Szalay, Török, Bene, Simon (cserék: Priskin, Brekovszki, Reizinger) összeállításban vereséggel zárta a szezont, a vendégek a kapusok több bravúrjának és szép góljaiknak köszönhetően 3-2-re nyertek. 
Az U15-ös lányok is a St. Mihály korosztályos együttesével csaptak össze, a tét a harmadik hely megszerzése volt, amit egy magabiztos, 9-0-ás sikerrel biztosítottak be Szalkai Kitti tanítványai.

– Egy tökéletes lezárása volt ez a mérkőzés a szezonnak. A csapat a legjobb arcát mutatta, végig tudtuk uralni a meccset. Igazából csak rajtunk múlt, hogy hány gólt tudunk rúgni. A lányok nagyon profi hozzáállást tanúsítottak, így méltó módon, egy hatalmas különbségű győzelemmel ünnepelhettük meg a harmadik helyet – értékelt a pfla.hu-nak a vezetőedző.

A Puskás Akadémia fiú U19-es csapata a héten Kispesten bebiztosította az aranyérmet és ezzel együtt a UEFA Youth League indulást is. Az utolsó fordulót magabiztos sikerrel zárták Körtvélyesi István tanítványai, a Vasas Kubala Akadémiát 3-0-verték a felcsúti fiatalok. A Puskás Akadémia Puskás Akadémia: Kubarics, Umathum, Juricsics, Retter, Oszadszkij, Somfalvi, Dimitriev, Barkóczi, Piscsur, Pataki, Vajda (cserék: Taraszevics, Kubicsek, Mondovics, Orján, Lahuncov) összeállításban pályára lépő sárga-kékek góljait Oszadszkij, Piscsur, és Mondovics szerezték. 
 

 Komoly minőségi fölényben tudtuk lejátszani az utolsó mérkőzésünket ebben a bajnokságban. Számos játékosunk kapott lehetőséget és képes is volt bizonyítani. Gratulálok a bajnokcsapat tagjainak! – értékelt a vezetőedző. 

Kiss Márton U16-os gárdája biztos másodikként 4-1-es vereséggel zárta az idei pontvadászatot Debrecenben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában