Évzárót tartottak

2023.06.14. 14:07

Együttműködési szerződést kötöttek a feketehegyiek a csákvári futballistákkal

Évzárót tartott a Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidő Egyesület, a klub az utánpótlás futballcsapatai egyre jobb eredményeket érnek el.

Horog László

Évzárót tartott a futsalban és nagypályás futballban is érdekelt feketehegyi sportegyesület

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A labdarúgás volt 2018-ban alapított, fehérvári egyesület első szakosztálya, hozzájuk csatlakoztak 2021-ben az ARAK-tól átvett dobóatléták. Azóta ez a két szakosztály üzemel, idén már több mint 70 gyermek focizik náluk az U7, U9, U11, U13, valamint U15 korosztályban indítunk csapatokat labdarúgásban és futsalban is. A kispályás edzéseket Fehérváron, a Bébic utcai műfüves pályán tartják, nagypályán pedig a csákvári sportkomplexumban gyakorolnak.

- Büszke vagyok az elért eredményekre – mondja Rapali zsolt klubelnök. - A 2022-23-as idényben, az U11-es korosztályban a Veszprém vármegyei futsalbajnokság alapszakaszának második helyén zártunk. U11-ben a korosztályos, Fejér vármegyei futsalbajnokságban szintén ezüstérmesek lettünk, U13-ban a Fejér vármegyei futsalban aranyérmesek lettünk. Veszprémben, az U13-ban, a keleti csoportban második helyen zártunk, ezzel kvalifikáltuk magunkat a vármegyei négyes döntőbe. Az U13-as, Fejér vármegyei labdarúgó-bajnokságban mi végeztünk az élen, az U15-ös futsalbajnokság B-csoportjában pedig bronzérmesek lettünk.

Az évzárón különdíjakat osztottak a legjobban teljesítő sportolóknak. Az U7-es korosztályban az év felfedezettje Macsi Benedek lett, U9-ben Földing Márton, U11-ben Zeller Zoltán, U13-ban Bayer Ármin, U15-ben Fröschl Alex, U11-ben a futsal szakág gólkirálya Németh Zsolt. Az abszolút gólkirályi címet Venczel Martin nyerte, a szezon legszebb gólját pedig Venczel Milán szerezte, szabadrúgásból.

A feketehegyiek szeptembertől az NB II-es Aqvital Csákvár együttesével együttműködve, közös csapattal indulnak a regionális U14-es bajnokságban.

- Úgy gondolom, ez komoly lehetőségeket tartogat számunkra, szintet lépünk a székesfehérvári sportegyesületek között. Július 6-tól 12-ig a csehország Brnóban veszünk részt első nemzetközi tornánkon, az U13-as korosztályban. A csapat egyik fele a Feketehegy, a másik pedig a Csákvár utánpótlásából kerül ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában