PAFC

2023.06.01. 11:08

Baluta hazatérhet

Alexandru Baluta saját közösségi média-oldalán köszönt el a Puskás Akadémia FC csapatától.

Káldor András

Alexandru Baluta (fehér) három idényen keresztül erősítette a PAFC csapatát

Forrás: m4sport.hu

A 29 esztendős román támadó a cseh Slavia Prahától került a felcsútiakhoz 2020 nyarán, és gyorsan meghatározó játékosa lett a Puskás Akadémia FC legénységének. Az első két idényében egyaránt 25 mérkőzésen lépett pályára, és négy, illetve hét gólt szerzett. A játékos a múlt héten befejeződött szezonban 22 összecsapáson kapott lehetőséget az OTP Bank Ligában, és kétszer volt eredményes.

Szerződése a hónap végén jár le, és a megfogalmazott gondolatai alapján ezt nem hosszabbítja meg Felcsúton.

- Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a Puskás családnál, az együtt töltött három csodálatos év miatt. Az elválás mindig nehéz, de tudom, hogy ez a csapat tovább fejlődik és ez engem boldoggá tesz. Itt volt lehetőségem játékosként és emberként is fejlődni. A futballélet nemcsak az eredményekről és a trófeákról szól, hanem a kapcsolatokról, emlékekről és megtanult leckékről. Tudom, hogy pályafutásom során sok hibát vétettem, ám tanultam belőlük. Megtanultam, hogy soha ne adjam fel, harcoljak az utolsó izzadtságcseppig, hogy igazi profi legyek. Most egy új kaland kezdődik számomra, de az emlékeket örökre a szívemben őrzöm. – búcsúzott Alexandru Baluta.

A román prosport.ro információi szerint a román élvonalban szereplő Universitatea Craiova csapata tárgyal vele, a portál szerint, Mihai Rotaru klubtulajdonos célja, hogy a következő szezonra összeállítsa a bajnokság legerősebb támadósorát, ehhez szerezné meg Balutát. Az írás megjegyezte Baluta érkezésével kapcsolatban az egyetlen akadályt egy arab térségből érkező hatalmas pénzügyi ajánlat jelentené, ami csábító lehetne a játékos számára, ám konkrét megkeresést még nem kapott abból a térségből, így komolyan fontolgatja a Craiovába való visszatérést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában