Kedden meccs

2023.05.06. 12:35

NHL szupersztárokkal érkezett Magyarországra Kanada

A kanadai jégkorong-válogatott magyarországi edzőtáborral zárja a felkészülését az A-csoportos világbajnokságra. Kedden az MVM Dome-ban a szintén Finnországba készülő magyar válogatottal játszanak a tengerentúliak.

Beke Zsombor

Hári Jánosra (balra pirosban) és Sebők Balázsra komoly erőpróba vár a világ legjobbjai ellen

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem sűrűn fordult elő a magyar jégkorong történetében, hogy Kanada érkezzen. Erre most kedden sor kerül, nem is akármilyen nevekkel, a vendégek kihirdették azt a húsz játékost, akik jó eséllyel jégre lépnek majd az MVM Dome-ban Magyarország ellen. A lista elég veretes, összesen 5652 NHL-alapszakaszmeccs, 2316 pont, három Stanley-kupa-győztes játszhat május 9-én. A kanadai válogatott péntek este érkezett meg, szombaton pedig már a helyszínen edzenek. 

Kanada kerete:

Kapusok: Devon Levi (Buffalo Sabres), Samuel Montembeault (Montreal Canadiens)
Hátvédek: Justin Barron (Montreal Canadiens), Ethan Bear (Vancouver Canucks), Pierre-Olivier Joseph (Pittsburgh Penguins), Tyler Myers (Vancouver Canucks), Jake Walman (Detroit Red Wings), MacKenzie Weegar (Calgary Flames)
Csatárok: Sammy Blais (St. Louis Blues), Lawson Crouse (Arizona Coyotes), Adam Fantilli (University of Michigan), Cody Glass (Nashville Predators), Peyton Krebs (Buffalo Sabres), Scott Laughton (Philadelphia Flyers), Milan Lucic (Calgary Flames), Jack McBain (Arizona Coyotes), Jake Neighbours (St. Louis Blues), Jack Quinn (Buffalo Sabres), Tyler Toffoli (Calgary Flames), Joe Veleno (Detroit Red Wings).

Jegyek még kaphatóak a találkozóra, amely kedden, azaz május 9-én 19 órakor kezdődik majd az MVM Dome-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában