NB II

2023.05.28. 20:45

Lépéselőnyben az Iváncsa

A Merkantil Bank Liga NB II-es indulási jogáért vívott párharc első összecsapásán a HR-Rent Kozármisleny otthonában aratott győzelmet az Iváncsa KSE csapata.

Káldor András

Nagyot küzdött, és nyert a pirosban játszó Iváncsa

Fotó: Löffler Péter

HR-Rent Kozármisleny – Iváncsa KSE 0-1 (0-0)
Kozármisleny, 950 néző
Vezette: Derdák Marcell (Vörös Dániel, Ország Péter)
HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Sági, Várkonyi, Füredi, Turi – Nagy E. (Bartha, 86.), Tölgyesi (Kirchner, 54.) – Vogyicska Balázs (Vajda, 74.), Kosznovszky, Beke (Kun, 54.) – Daru. Vezetőedző: Márton Gábor
Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász B. (Barta, 82.), Aradi, Nyul, Jova B. – Kercsó, Kovács S., Vallejos (Suszter, 69.), Horváth B. (Nyilas, 82.) – Sili (Fehér, 59.), Bányai P. (Salacz M., 82.). Vezetőedző: Tóth András
Gól: Suszter (85.)

Egy biztos, hogy az NB II. 16. helyén végző házigazdák egyáltalán nem becsülték le ellenfelüket, sőt Márton Gábor vezetőedző nem is rejtette véka alá erről meglátásait.  

- Mindenki nagy tévedésben van, aki azt gondolja, milyen jó volt a sorsolásunk, hogy az Iváncsát kaptuk, mert, hogy ez egy könnyű párharc lesz! Mindenkit el kell keserítsek, ez nem lesz könnyű. Egy alacsonyabb osztályból feltörekvő csapat lesz az ellenfelünk, amely egyes mérkőzéseken, például a Fradi ellen a Magyar Kupában megmutatta, hogy mire képes. Az ilyen párharcok mérkőzéseinek más a lélektana, mint egy sima bajnokinak.
Mindenesetre iváncsai lehetőséggel indult a találkozó, Kovács Sándor lövését hárította Lékai Soma. Majd ébredezett a vendéglátó, Vogyicska Balázs 16 méteres lövését tornászta ki Varga Ádám, majd Daru Bence fejelt fölé. Néhány hazai próbálkozás után előbb Vallejos Dominique, ezt követően pedig Sili Luka kerül ígéretes helyzetbe, de szerelni, illetve blokkolni tudtak a védők mindkét esetben. A 36. percben viszont kis híján előnybe került a Kozármisleny, Vogyicska beadása után Daru fejesét Varga Ádám a gólvonalról ütötte ki. A szünet előtt még Kercsó Bence, és Kovács S. próbálkozott, ám eredménytelenül.
A pihenőt követően egy indítással Bányai Péter lefordult Várkonyi Bencéről, már csak Lékaival állt szemben, de a hazai kapus védett. A 60. percben viszont Kirchner György találta telibe a kapufát szöglet után, ami Varga Ádámra pattant, de szerencséje volt, mert a tarkójáról a mezőnybe visszakerült a labda. Több helyen változtatott ezután Tóth András, és ez a húzása bejött, ugyanis a 85. percben egy jobb oldali beadás után még a labda kifelé pattant a kapufáról, de az ott álló Suszter Lászó a kapuba fejelt, 0-1. A 91. percben még Bartha Lászlónak lett volna sansza az egyenlítésre, ám Varga Ádám bravúrosan mentett.   
A két csapat jövő vasárnap 17 órakor Iváncsán találkozik ismét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában