Győzelemmel szabadulna a szorításból a Vidi

2023.05.19. 18:03

Itt már csak a szív számít

Hetek óta leírjuk a bajnoki meccsek előtti beharangozókban, hogy nincs más út a MOL Fehérvár FC számára, mint a győzelem. Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában valóban az életéért kell harcolnia a Vidinek.

Ferencz Balázs

Dárdai Pálnak (kékben) és társainak mindenkit el kell nyomniuk

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Koncz Márton

A friss kupagyőztes Zalaegerszegi TE önbizalomtól dagadva, különösebb tét nélkül érkezik a MOL Aréna Sóstóba. Ahol a Vidi ha nem nyer, a mélybe szédül, s csak óriási szerencsével lenne megkapaszkodnia az NB I-ben. Vagyis, most tényleg nincs más út: nyerni kell!

– Keményen dolgozunk, ahogy eddig is. Úgy kell készülnünk, mintha egy döntő lenne a ZTE elleni meccs. Ha úgy állunk bele, hogy mindenki száz százalékot hoz, akkor szerintem meg fogjuk nyerni ezt a mérkőzést – ecsetelte a helyzetet Dárdai Palkó, a MOL Fehérvár FC játékosa. – Fiatal csapat a ZTE, szeretnek támadni, de úgy gondolom, hogy hazai pályán ezt a meccset mindenképpen hozni kell. Remélem, hogy sokan jönnek, sok fehérvári lesz kint a meccsen, hogy együtt küzdjük le a Zalaegerszeget. Innentől már csak a szív számít, mindenki adja bele utolsó energiáit erre a két meccsre. Nem a ZTE-vel kell foglalkoznunk, hanem magunkkal. Mindenki átérzi a helyzetet, természetesen annyira nem jó a hangulat az öltözőben. De itt csak az tud továbbmenni, aki mentálisan erős. Ha hat pontot szerzünk, akkor bennmaradunk – utalt Dárdai a bajnokság utolsó, Vasas elleni összecsapására is.

A Vidi legutóbb a Puskás Akadémia FC vendégeként egy félidőn át futballozott elfogadhatóan, aztán a második félidei nihilt büntették a felcsútiak. A kieső helyen álló Vidi hátránya két pont a Honvéd mögött.

– A vereség ellenére voltak olyan pozitív aspektusai a Puskás Akadémia elleni mérkőzésnek, amiket magunkkal hozhatunk a ZTE ellenire, például sokkal több helyzetet alakítottunk ki, mint az azt megelőző hetekben. Védekezésben viszont még stabilabbnak kell lennünk a saját tizenhatosunkon belül annak érdekében, hogy nyerni tudjunk szombaton – fogalmazott a klub honlapján Bartosz Grzelak, a fehérváriak vezetőedzője. – Arra számítok, hogy a Zalaegerszeg nagyon fizikális játékot mutat majd, ahogy láthattuk tőlük az elmúlt időben is, főleg az edzőváltás óta. Kemény meccs lesz, de abban bízom, hogy a nagy akarat, ami van a játékosokban a bennmaradásunk érdekében, a mi javunkra dönti majd el a mérkőzést.

A sorsdöntő előadás szombaton 14.10-kor kezdődik a Sóstón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában