Örömfoci Pécsi Dóra mesterhármasával

2023.05.13. 21:06

Gólzáporos győzelmet arattak a fehérvári lányok (galéria)

Már biztos bennmaradóként vizitált a sereghajtó Újpest FC otthonában a MOL Fehérvár FC női labdarúgócsapata a Simple Női Liga NB I 21. fordulójában. A fehérvári lányok öt gólt hintettek

Ferencz Balázs

Pécsi Dóra (balra) triplázott az Újpest ellen

Forrás: Kricskovics Antal

Újpest FC  - MOL Fehérvár FC 3-5 (2-0)

Újpest Labdarúgó Sportközpont, 50 néző. Vezette: dr. Hegyi Eszter (Farkas Gergő, Trapp Enikő)

Újpest FC: Pap P. - Bodor (Lipkovics, 68.), Hlavacska (Szabó J., 68.), Shkoda, Véglás (Léner, 68.), Kiss F., Nagy Sz., Dubuc, Lymar (Szöllős, 73., Kovaleva, 86.), Kreisz, Szalontai.

MOL Fehérvár FC: Terestyényi - Szűcs N., Romanoczki, Jánosi, Simon F. - Bognár P., Szabó B. - Pécsi, Földvári, Farkas G. (Tenyei-Tóth, 46.) - Szehofner. Vezetőedző: Gajdóczi Tibor

Gól: Szalontai (12.), Shkoda (42.), Szöllős (85.) ill. Pécsi D. (50., 58., 67.), Simon F. (57.), Szabó B. (89.)
Sárga lap: Bodor (37.), Nagy Sz. (71.), Lipkovics (75.)

Forrás: Kricskovics Antal

Miután pénteken a Szekszárd WFC vereséget szenvedett a Haladás Viktóriától, eldőlt, hogy a tolnaiak búcsúznak az élvonaltól a sereghajtó Újpesttel karöltve. A MOL Fehérvár FC lányai tehát már biztos bennmaradóként szálltak harcba az Újpest FC vendégeként. Ebben a helyzetben várható lett volna a fehérvári lányoktól, hogy örömfocit hintenek, azonban túlontúl kényelmesen kezdtek. A lilák már a 12. percben vezetést szereztek, és Szalontai találatára nem érkezett válasz, sőt, a szünet előtt megduplázta előnyét az Újpest, Shkoda is betalált.

Szehofner Vivien (kékben) tör kapura
Forrás: Kricskovics Antal

A szünetben komoly fejmosást tarthatott Gajdóczi Tibor vezetőedző, mert a Vidi egészen más arcát mutatta. Hét perc alatt fordítottak a piros-kékek, Pécsi Dóra az 50. minutumban szépített, a védő, Simon Franciska élete első NB I-es gólját szerezve egyenlített. Az 58. percben Pécsi Dóra második találatával már a Vidinél volt az előny, 2-3. Pécsi ezt toldotta meg egy harmadikkal is, ami kellett, mert a hajrában a csereként beállt Szöllős zárkóztatta a hazaiakat, 3-4. A legvégén Szabó Bernadett tette biztossá a Vidi diadalát.

Ötöt hintett a Vidi
Forrás: Kricskovics Antal

 

A MOL Fehérvár FC hölgyei az utolsó fordulótól függetlenül a kilencedik helyen zárják az idényt.

A Puskás Akadémia FC 4-1-re verte közvetlen riválisát, a Diósgyőri VTK-t.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában