NB II előzetes

2023.05.12. 12:04

Csákvár: most, vagy soha!

A Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában a 2022-23-as idény utolsó hazai mérkőzése előtt áll az AFC Csákvár csapata, amely vasárnap 17 órakor a Nyíregyháza együttesével játszik igazi ki-ki meccset, és ez a találkozó akár a vendéglátók későbbi jövőjét is nagyban meghatározhatja.

Káldor András

Egy éve elvitte a Nyíregyháza (fehér) a pontokat Csákvárról

Fotó: Kricskovics Antal

Legutóbb az utolsó novemberi játéknapon találkoztak a felek Sényőn, mivel a Nyíregyháza stadionját jelenleg felújítják. Ezen az összecsapáson már idejekorán kétgólos előnyhöz jutott az AFC Csákvár Hornyák Marcell 2., illetve 4. percekben elért találatainak köszönhetően. Lőhetett volna a támadó egy harmadikat is, de tisztázott előle a hazai kapus, ám ebbe a szituációba belesérült a csatár. Mindenesetre még a hajrá előtt egy kapu előtti kavarodás után Torvund Alexander eszmélt a legkorábban, és néhány lépésről a hálóba passzolt.  

A csákvári legénység tavasszal igen erős zuhanórepülésbe kezdett, csupán egyszer győzött, rengeteg döntetlen és kis különbségű vereség kísérte útját, amely odáig vezetett, hogy az osztályozós hely, és a kiesés ellen küzd. Ellenfelük hasonlóképpen próbál az utolsó szalmaszálba kapaszkodni, egy hellyel előzi meg őket, minden mutatóban megegyeznek, ellenben egy góllal kevesebbet kaptak. 
A csákváriak legnagyobb gondja tavasszal a helyzetek kihasználásában rejlik, hiányzik tőlük egy igazi csatár, aki minden lehetőségét megpróbálja gólra váltani. Hornyák nagyon sokat volt sérült, összesen 24 meccsen lépett pályára, és ezek közül csak 12-szer kezdőként, de még így is a házi góllövőlista élén áll 7 találattal. Mellette a korábbi 12-szeres válogatott hátvéd ért el ugyanennyi gólt, igaz az utóbbi mérkőzéseken már centerként vetette be őt Tóth Balázs vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában