Női kézilabda

2023.05.04. 20:03

Csak a győzelem elfogadható az Alba FKC számára

A női kézilabda K&H Liga NB I 23. fordulójában az Alba Fehérvár KC a NEKA együttese ellen gyarapíthatja pontjai számát holnap 18 órától a Köfém Sportcsarnokban.

Káldor András

Boldizsár Bianka (szemben, fekete) nehéz meccsre számít

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hullámvasút szerűen alakult az utóbbi napokban az Alba FKC útja a tabellán, mivel a riválisok egymás után pótolják az eddig elmaradt mérkőzéseiket volt már korábban a csapat a hatodik helyen, majd most visszaesett a nyolcadik pozícióba – igaz egy meccsel kevesebbet játszott jelenleg, mint az előtte álló és egyaránt 22-22 pontot gyűjtő Siófok KC, Praktiker Vác, és az MTK Budapest gárdái.

A kieső helyen álló NEKA ellen januárban nagyon nehéz találkozón tudott nyerni a fehérvári csapat 27-25-re. Az első félidőben nem úgy alakultak a dolgaik, ahogy szerették volna. A szünet után azonban tudtak váltani, elsősorban a védekezésük javult fel, valamint a kapus teljesítményük Kubina Molli révén remek volt, és összességében megoldották a támadójátékot is. A bogláriak szívós ellenfélnek bizonyultak, még ki tudtak egyenlíteni az 50. percben, de a végjátékot az Alba bírta jobban.  

Katarina Stosic és Utasi Linda dobta legtöbb góljukat, ötöt-ötöt, míg a korábbi NEKA nevelésű Takó Viktória háromszor köszönt be, és az éppen a Balaton-partiaktól kölcsönben a Fehérvárban játszó, de azóta már ismét a bogláriak kötelékében levő Kocsis Bettina négyszer volt eredményes.  

- Fontos mérkőzés vár ránk hazai pályán egy fiatal, tehetséges csapat ellen. Nehéz dolgunk lesz, nem vagyunk könnyű helyzetben a sok sérült miatt, de hazai pályán egyértelműen a győzelem a célunk. – fogalmazott Józsa Krisztián vezetőedző a csapat honlapján

- Szeretnénk itthon tartani a két pontot, de tudjuk, hogy nem szabad lebecsülni fiatal ellenfelünket. Januárban sikerült legyőznünk őket két góllal, és most sem számítok könnyű meccsre, mivel többször is megmutatták, mire képesek. – tette hozzá Boldizsár Bianka az Alba egyik legrutinosabb játékosa, csapatkapitánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában