Fixálhatja helyét a Dunaújvárosi Kohász

2023.05.19. 11:42

A visszavágás felér egy lerázással

A közvetlen rivális Kisvárda Master Good SE együttesét fogadja a Dunaújvárosi Kohász KA csapata a K&H Liga női kézilabda NB I utolsó előtti fordulójában.

Ferencz Balázs

Borgyos Panna (balra) szorosan fogta Juhász Grétát a januári összecsapáson

Fotó: Pusztai Sándor

Utóbbi három bajnoki mérkőzésükön pont nélkül maradtak a dunaújvárosi kézilabdás lányok, de nem is feltétlen emiatt szeretnék bezsebelni a pontokat a Kisvárda ellen. A szabolcsi alakulat egypontos hátránnyal tapad a Kohászra a tabella 10. pozíciójában. Vagyis, ha a DKKA nyeri a szombaton 17 órakor kezdődő találkozót, nem csupán visszavág a januári fiaskóért, de leszakítja üldözőjét, s az utolsó forduló eredményétől függetlenül fixálja pozícióját, azaz, nem végezhet a kilencediknél rosszabb helyen. 
A Kisvárda január végén meglehetősen csúnyán, kilenc góllal, 28-19-re kalapálta el az újvárosiakat hazai környezetben, az utóbbi időben azonban hadilábon állnak a támadásbefejezéssel. A Fraditól vállalható vereséget szenvedtek, azonban legutóbb a Debreceni VSC ellen mindössze 9 (!) gólt dobtak - s 35-öt kaptak -  a korábban Fehérváron kézilabdázó Szabó Valéria által dirigált várdai lányok. Vagyis, a Kohásznak minden esélye megvan, hogy lerázza riválisát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában