Acélbikák

2023.05.24. 10:55

A kapitány Újvárosban maradt

Az Erste Ligában a 2022-2023-as idényben a negyeddöntőbe jutó, míg a magyar bajnokságban a 4. helyen záró Dunaújvárosi Acélbikák csapata bejelentette, hogy az együttes kapitánya Somogyi Balázs a klub kötelékében marad, és a hetedik szezonjára készülhet nevelőegyesületében.

Káldor András

Somogyi Balázs (piros)

Forrás: a klub

A jövő hónapban a 32. születésnapját ünneplő jégkorongozó először a 2011/12-es idényben játszott a dunaújvárosi felnőttek között, ahol négy éven át szerepelt, majd a 2019/20-as szezonban megint az Acélbikák mezét öltötte felt, hogy aztán 2022-ben újra visszatérjen. Somogyi a legutóbbi kiírásban 43 mérkőzésen 19 gólt lőtt és 10 gólpasszt osztott ki, az UTE elleni playoff-kvalifikáció négy meccsén 3+1 pontig jutott, míg a Gyergyói HK elleni negyeddöntőben háromszor volt eredményes.   

A piros-fehérek vezetőedzője, Niko Eronen hasonló szerepben számít rá, mint az elmúlt idényben. A támadó tudja, hogy ez az év igazán különleges az egyesület számára, hiszen ötven éves a dunaújvárosi jégkorong. Ehhez mérten igyekszik idén is teljesítményével, valamint pályán és azon kívüli
hozzáállásával is példát mutatni a fiatalabb korosztály számára.

- Azt várom a következő szezontól, hogy igazi csapatot és családot alkossunk, hogy mindenki megértse, hogy nem a mez hátulján lévő név és szám a fontos, hanem a logó a mezünk elején! 50 éves a Dunaújvárosi Jégkorong! Tiszteljük a múlt eredményeit és játékosait, hiszen rengeteg nagyszerű eredmény született! Fontos, hogy aki idén pályára lép az tisztában legyen a klub történelmével! Ennek szellemében kell minimum a maximumot nyújtani ebben a szezonban. – hangsúlyozta klubja honlapján a 26-szoros válogatott játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában