A finnek erősítették keretüket

2023.04.25. 17:41

Kétszeres Stanley-kupa-győztes a magyarok ellen

Május 19-én, Tamperében, a házigazda Finnország ellen vív csoportmérkőzést a magyar jégkorong-válogatott az idei elit világbajnokságon. Háriék ellen Olli Määttä is jégre korcsolyázik.

Ferencz Balázs

Olli Määttä a Detroit Red Wings erőssége volt idén

Forrás: octopusthrower.com

Olli Määttä 2016-ban és 2017-ben a Pittsburgh Pinguins alakulatával nyerte meg az NHL-t. A 28 éves védő most a Detroit Red Wings játékosa. Az olimpiai- és világbajnoki címvédő finnek keretében akad még NHL-es hokis: Joel Armia a Montreal Canadiens, míg a gólerős Patrik Laine a Columbus Blue Jackets mezében töltötte az elmúlt szezont. Laine csatázott már a magyarokkal, 2016-ban egy gólpasszt is kiosztott ellenünk Szentpéterváron.
A finnek a jövő heti, csehországi torna után véglegesítik vb-keretüket. Elképzelhető, hogy az NHL rájátszásának alakulása függvényében újabb klasszisok csatlakoznak a válogatotthoz Észak-Amerikából. 
A Kevin Constantine által dirigált magyar együttes sorrendben Dániával, az USA-val, Franciaországgal, Svédországgal, Finnországgal, Németországgal és Ausztriával találkozik a finn-lett közös rendezésű világbajnokságon. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában