Kikapott a DKKA

2023.04.30. 11:45

Kellemetlen vereség a Balaton partján

A Dunaújvárosi Kohász KA együttese a kézilabda NB I. 23. fordulójában a NEKA együtteséhez látogatott. A sereghajtó meglepetésre győzelmet aratott a Fejér vármegyei gárda ellen.

Beke Zsombor

Farkas Johanna (pirosban) kilenc gólt szerzet

Forrás: Laczkó Izabella / DH

Ha csak a tabellára vetettünk volna egy pillantást a szombati játéknap előtt, akkor a Kohász volt a mérkőzés esélyese, hiszen a NEKA az utolsó helyen tanyázott. Intő jel volt azonban, hogy a két csapat decemberi ütközete 18-18-as döntetlennel ért véget, így biztosra nem mehetett Rapatya Tamás alakulata. 

– Semmit nem jelent, hogy a NEKA kieső helyen áll, fiatalok alkotják, s teljesen felszabadultan tudtak az idei szezonban játszani, a céljuk az volt, hogy fejlődjenek, s ebből a szempontból nem volt veszíteni valójuk eddig. Kellemetlen ellenfelek, rohannak, technikásak, s nyilván rutint is gyűjtöttek, hiszen közel egy szezont már eltöltöttek az NB I-ben. Nehéz meccsre számítok, remélem, hogy azt a kellemetlenséget, amit itthon okoztak nekünk, sikerül elkerülnünk, nagyon szeretnénk megszerezni a két pontot ellenük is – mondta a találkozó előtt a DKKA vezetőedzője a klub honlapjának.

Kellermann Dóra két góljával kezdődött a mérkőzés, a vendégek első találatát Kazai szerezte, de egyenlíteni nem sikerült, ugyanis Varga, Szabó és Juhász is eredményes tudott lenni 5-2. Nem ment a Dunaújvárosnak igazán, aztán a 18. percben 7-6- módosult az állás, úgy tűnt, összeállhat a Kohász játéka, de később ismét visszaállt a három-négy gólos differencia, a félidőben 14-11-et mutatott az eredményjelző. 

A szünetet követően nem hogy közelebb zárkózott volna a Dunaújváros, egyre nagyobbra nyílt az olló, a 41. minutumban 20-13-ra vezetett a balatonboglári együttes. Időt kért Rapatyi Tamás, de ez sem hozta meg az áttörést. Aztán az utolsó 15 percben kicsit megrázta magát a DKKA, de négy gólnál közelebb nem sikerült zárkózni, így a NEKA végig vezetve és uralva a mérkőzést 29-25-re nyert.

– Elfelejtettünk kézilabdázni, támadásban és védekezésben egyaránt fegyelmezetlenek voltunk, sem egyénileg, sem csapatszinten nem hajtották végre a játékosok a rájuk bízott feladatot – értékelt röviden Rapatyi a lefújás után a Nemzeti Sportnak.

NEKA – Dunaújvárosi Kohász KA 29-25 (14-11)
Balatonboglár, 150 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Vastag-Réti
NEKA: ZAJ – Gém, VARGA E. 8 (4), KELLERMANN 6, JUHÁSZ K. 2, Csíkos, Szabó A. 2. Csere: Németh K., Wéninger (kapusok), Kocsis B. 3, Kovalcsik B. 3, Bató 3, Faragó L. 1, Molnár D. 1. Edző: Bohus Beáta
DKKA: Oguntoye – Agócs 3, Krupják-Molnár, Szalai B. 5 (3), Nick 1, Poczetnyik, Kazai 5. Csere: Bartulovic (kapus), Weisheitel, Horváth Petra 2, FARKAS J. 9 (2), Fodor N., Lakatos P. Edző: Rapatyi Tamás
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 8/5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában