Foci

2023.04.16. 19:45

Egy szabadrúgás döntött a rangadón

A Merkantil Bank NB II 32. fordulójának ki-ki meccsén az AFC Csákvár csapatának lett volna esélye a Budafoki MTE ellen pontot szerezni, de rúgott gólok nélkül ez nem ment.

Káldor András

Küzdelmes mérkőzésen vesztett pontot a Csákvár (kék)

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Aqvital FC Csákvár – Budafoki MTE 0-1 (0-0) 

Csákvár, 200 néző
Vezette: Zimmermann Márió (Szécsényi István, Kiss Balázs) 

AFC Csákvár: Zelizi – Murka, Vaskó, Karacs, Körmendi – Posztobányi (Alaxai, 75.), Kocsis D. (Gazdag V., 64.), Magyar Zs. (Ominger, 64.) – Torvund (Tamás N., 75.), Fejős (Hornyák, 64.), Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs
BMTE: Gundel-Takács – Csonka, Nándori (Adorján, 69.), Jagodics M., Fótyik, Kalmár O. – Horváth O. (Vaszicsku, 81.), Oláh B., Soltész (Kovács D., 56.) – Beke P.(Takács R., 81.), Bakti (Bíró, 56.). Vezetőedző: Mátyus János.
Gól: Oláh B. (70.)
Nem várt sétagalopp a MOL Magyar Kupa fináléjába jutott együttes ellen a csákvári legénységre – már csak azért sem, mert a házigazdáknál a Békéscsabán győztes csapatból mindössze négyen maradtak a kezdő tizenegyből – Zelizi Patrik, Karacs Dániel, Magyar Zsolt, valamint Baracskai Roland. Ennek elsősorban taktikai okai voltak, mint kiderült, hiszen egy hét alatt háromszor is pályára kellett lépnie a gárdának.
Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 9. percben Torvund Alexander jutott túl Kalmár Olivéren a jobb oldalon, majd kapu elé lőtt, de Gundel-Takács Bence magabiztosan hárított. Ezt követően a Budafok lett a kezdeményezőbb, és beszorult az AFC. A 19. percben Horváth Olivér 22 méterről, a 16-os jobb sarkától, szabadrúgásból veszélyesen csavart a bal sarok felé, Zelizi azonban, ha nehezen is, de másodjára megfogta a labdát. Majd a szurkolók legnagyobb megrökönyödésére a 24. percben Fejős Áron és Nándori Botond összerúgtak, és közösen kipukkasztották a labdát… Aztán a 31. percben a mérkőzés addigi legnagyobb ziccerét hagyta ki a budafoki gólgyáros, Beke Péter, miután Horváth Olivér passzát 5 méterről az üres kapu fölé lőtte. Válaszul Murka Benedek 10 méterről, senkitől sem zavartatva csúsztatott a jobb sarok mellé.   
A szünet utáni időszak úgy indult, hogy újabb labda mondta fel a szolgálatot Karacs és Soltész István összecsapásának eredményeként, Zelizi pedig miután megkapta az újabbat, akurátusan megvizsgálta és csak ezután rúgta ki…  

A 70. percben Kovács Dávid baloldalról belőtt szabadrúgása Oláh Bálint elé került, aki védők asszisztálása mellett 1 méterről passzolt a hálóba, 0-1. 

- Jó első félidő után érthetetlen másodikat produkáltunk. Játékunk visszaesett, pontatlanná, kapkodóvá váltunk, és a Budafoknak egy gólja elég volt győzelméhez. – értékelt a lefújás után Tóth Balázs a Csákvár trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában