Szehofner Vivien duplázott

2023.04.30. 11:12

Bravúros pontszerzés

Az ezüstéremért csatázó, már biztos dobogós MTK vendégeként okozott meglepetést a MOL Fehérvár FC női labdarúgócsapata. Fontos pontot szereztek Gajdóczi Tibor lányai.

Ferencz Balázs

Rászolgáltak az egy pontra a fehérvári lányok (szürke mezben)

Forrás: mtk.hu

MTK - MOL Fehérvár FC 2-2 (0-2)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont, 50 néző. Vezette: Kovács Fanni (Juhász, Vinter-Gecsei)

MTK: Erős - Farádi-Szabó, László (Murár, 62.), Vachter, Barkóczi (Zágor, 62.), Legendás, Palama, Haraszti, Milunovic (Hudchanka, 82.), Vas (Csuhai, 46.), Bokor. Vezetőedző: Makrai László Gergely

MOL Fehérvár FC: Terestyényi - Szűcs, Romanoczki, Jánosi, Simon F. - Bognár, Szabó B. - Pécsi (Kántor, 88.), Szehofner (Kozma, 89.), Farkas - Földvári. Vezetőedző: Gajdóczi Tibor

Gólszerzők: Csuhai (48.), Palama (69.) ill. Szehofner (17., 38.)
Sárga lap: Zágor (75.) ill. Jánosi (67.), Földvári (79.), Simon F. (94.)

A fehérváriak számára továbbra is jövőbeli élvonalbeli tagságuk megszilárdítása volt a cél, azonban az ezüstéremért harcoló MTK jóval esélyesebb volt a győzelemre a Simple Női Liga 19. fordulójában. 
A vidis lányok fittyet hánytak a papírformára, Szehofner Vivien előbb a 17., majd a 38. percben is bevette a kék-fehérek kapuját.

Fordulás után szervezettebben futballozott az MTK, s komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. A szünetet követően a csereként beállt Csuhai szépített, majd a 69. percben az olasz élvonalban is profiskodó görög, Maria Palama egalizált. 
A MOL Fehérvár FC bravúros pontszerzésével 14 ponttal áll a tabellán, de még nem biztos a bennmaradás, mert a kieső helyen álló, s Szegeden pontot szerzett Szekszárdnak matematikai esélye még mindig van befogni a Vidit.

- Összeszedetten, nagyon jól játszottunk, a lányok maximálisan végrehajtották az első félidőben azt, amit kértünk tőlük taktikailag és csapatszinten is - értékelt a találkozó után Gajdóczi Tibor, a fehérvári lányok vezetőedzője. - Jó mérkőzést játszottunk, a mi szempontunkból mindenképpen. Próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfél védelmére, mindkét gólt ebből szereztük. Labdaszerzésből gyorsan indítottunk, egy szabad labdára gyorsan rácsapott a Vivi (Szehofner - a szerk.), és bal külsővel kilőtte a hosszú vinklit. A másodiknál elvesztette a labdát a védő, Vivi elvitte, kapura lőtte, az is gól lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában