Foci

2023.04.29. 15:00

A feljutóval csatázik a Csákvár

A Merkantil Bank NB II 35. fordulójának záró mérkőzésén az Aqvital FC Csákvár a bajnoki cím megnyerése, és az NB I felé gyorsvonati sebességgel haladó DVTK vendége lesz vasárnap 20 órától.

Káldor András

Novemberben Csákváron biztosan, 3-0-ra nyert a piros mezes DVTK

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Nem mondhatni, hogy szoros barátságot kötött volna az AFC Csákvár legénysége Fortunával. Az utóbbi két mérkőzésüket – Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny – egyaránt 3-2-re vesztették el, úgy, hogy bőven lett volna sanszuk a három pont megszerzésére.

- Bár az eredmény ugyanaz lett, a játékban mégis ég és föld volt a különbség.  Ezúttal nem játszottunk rosszul, sőt … Már az első félidőben annyi helyzetünk volt, hogy a szünetig lezárhattuk volna a meccset, pláne, hogy ellenfelünknek egyetlen egy kapura lövése sem volt ekkor. Ha csak azt nézem, hogy fejeltünk két kapufát, kihagytunk egy tizenegyest és rúgtunk két gólt, simán nyernünk kellett volna. A mislenyiek szakvezetője, Márton Gábor is elismerte meccs utáni nyilatkozatában, hogy mekkora szerencsével vitték el a három pontot. Még van négy forduló a bajnokságból, nem igaz, hogy nem fordul át a tavaszi pechszériánk. - bizakodott Tóth Balázs vezetőedző.

Más kérdés, hogy a DVTK stadionban nem könnyű még pontot sem szerezni, illetve nyerni – ez mindössze azonos elosztásban eddig négy csapatnak sikerült a mezőnyből. Ettől függetlenül a tabellán a veszélyzónában levő Fejér vármegyei együttesnek égetően szüksége van minden pontra, tehát lényegében teljesen mindegy, hogy ki éppen az ellenfelük...

Az esetleg a malmukra hajthatja a vizet, hogy a vendéglátók háza táján már igazi hurráhangulat van, zsebben van a feljutás, és matematikailag is közel járnak ahhoz, hogy biztosan bajnoknak mondhassák magukat, így akár Tóth Balázs tanítványai kiénekelhetik a sajtot a szájukból.
- Számtalanszor bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megnehezíteni a jobb csapatok dolgát. – tette hozzá a szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában