NB II

2023.03.12. 16:23

Újabb csákvári vereség

A Merkantil Bank Liga NB II 27. fordulójában a Gyirmót FC Győr egy góllal legyőzte az AFC Csákvár csapatát.

Káldor András

A hajrában Vaskó Tamás (fehér) már csatárt játszott, de most nem talált be

Fotó: Kricskovics Antal (archív)

Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (2-1)
Győr-Gyirmót, 400 néző
Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Ország Péter)
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major M., Polgár, Hajdú, Nahirnij – Kovács M., Kovács D. (Hudák, 86.) – Soltész (Kicsun, 51.), Madarász M. (Nagy P., 71.), Medgyes (Berki, 86.) – Pethő (Simon A., 71). Vezetőedző: Csertői Aurél. 

Aqvital FC Csákvár: Auerbach (Zelizi, 37.) – Dulló (Alaxai, 70.), Vaskó, Karacs, Baranyai (Fejős, 18.) – Gazdag V. (Kocsis D., 70.), Magyar Zs., Körmendi – Tamás N., Hornyák (Janyickij, 70.), Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Soltész (17., 23), ill. Körmendi (28.)
A 7. percben Gazdag Vajk kínálta meg 17 méterről Hársfalvi Andrást, a hálóőr bravúrral mentette szögletre a próbálkozást. A szöglet után a mezőnybe pattanó labda visszakerült a kapu elé, Vaskó Tamás ugyan a léc alá lőtt, de a találat les miatt érvénytelen volt. A 17. percben viszont Medgyes Zoltán becsapta a bizonytalankodó Dulló Martint, megiramodott a balszélen, hajszálpontosan centerezett, és az érkező Soltész Dominik 2 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-0. Az eset előtt megsérült Baranyai Ádám, így létszámhiányosan kapta a gólt az AFC. A 23. percben Soltész kapott labdát Pethő Bencétől a saját térfelén, végignyargal a csákvári térfélen, majd 17 méterről lövésre szánta el magát. A könnyűnek látszó labda pedig Auerbach Martin lábai között került a gólvonalon túlra, 2-0. Majd a 28. percben Körmendi Kevint nem támadták a hazai védők, ő pedig 25 méterről óriási gólt ragasztott Hársfalvi kapujának jobb felső sarkába, 2-1. A 45+3. percben Fejős Áron bal felső sarokra tartó életerős lövésére ért oda és látványos mozdulattal hárította Hársfalvi.    
A szünet után több lehetősége lett volna mindkét csapatnak a gólszerzésre, de a hazaiak biztosan megőrizték előnyüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában