Utolsó esély

2023.03.17. 11:03

Most kell megindulni

Három ponttal kell lezárnia a MOL Fehérvár FC-nek az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 24. fordulóját. El kell lépni a kiesőhelyről!

Ferencz Balázs

Nagyobb összefogásra lesz szükség, mint az utóbbi időben bármikor

Forrás: molfehervarfc.hu

Fotó: TÓTH ELLA

Mint ostromlott vár kiéheztetett serege, úgy érezhetik magukat a Vidi játékosai az utolsó, mindent eldöntő kitörés előtt. Legalábbis remélhetjük, hogy a piros-kék labdarúgók is átérzik a helyzet nyomasztó súlyát, s a napokban kinevezett új vezetőedző irányításával ellépnek a kieséssel fenyegető 11. pozícióból.

Bartosz Grzelak nem vezényelt ugyan sok edzést a fehérvári játékosoknak, de önbizalommal teli mentalitása talán segíthetett átlendülni a nehézségeken e rendkívül kritikus ponton. A svéd tréner sem varázsló, de hatással lehet a csapatra.

- Jók a benyomásaim az új vezetőedzőről. A csapatnak szüksége volt egyfajta frissítésre, és új elképzelésekre - utalt a szezonbeli második (!) edzőváltásra a klub honlapján a Vidi legeredményesebb játékosa, Kenan Kodro. - Eddig is küzdöttünk, Bartosz Grzelak pedig új tervekkel érkezett, amit a bajnokság utolsó tíz fordulójára meg  kell valósítanunk. 

Tíz forduló van hátra a bajnokságból, a szintén a kiesés elkerüléséért harcoló Budapest Honvéd ellen nem létezik más opció - nyerni kell! Talán ez lesz a fehérváriak utolsó esélye a felzárkózásra.

- Nagyon kemény meccs lesz a Honvéd elleni bajnoki. Egy új edző érkezése mindig plusz energiát ad a játékosoknak, ami a jövőben is segíteni fog nekünk. Magabiztosságot kell, hogy adjon a csapatnak, hogy a szezonban mindkét egymás elleni mérkőzésünkön legyőztük a Honvédot. Most azonban más helyzetben vagyunk. Nagy szükségünk van a pontokra. Nem szabad a múlttal foglalkoznunk, csak az új elképzelésekre és ambíciókra kell fókuszálnunk. Nem szabad azonban nagyon előre sem néznünk, csakis erre az egy meccsre szabad figyelnünk - jelentette ki Kenan Kodro.

Az eddigi 23 meccsen 24 pontot gyűjtött Vidi a 25 pontos, s egy pozícióval jobban álló Honvédot szombaton 19.45-kor fogadja a MOL Aréna Sóstóban. S bizakodjunk, hogy bármi áron is, de megőrzi a csapat a klub becsületét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában