Röplabda

2023.03.27. 07:28

Küzdöttek, de alulmaradtak

A női röplabda Extraliga negyedöntőjének második mérkőzést is megnyerte a Swietelsky-Békéscsaba a MÁV Előre SC-ST Solar ellen. A fehérváriak szoros játszmákat játszottak a MEVZA Kupában idén győztes lilákkal, de szettet rabolni nem tudtak tőlük.

Káldor András

A fehérvári Szabó Liliána (14) 9 pontot gyűjtött

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

MÁV Előre SC-ST Solar – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-21, -23, -23)
Székesfehérvár, 89 néző

Vezette: dr. Árpás Krisztina, Bátkai-Katona Ágnes.

MÁV Előre SC-ST Solar: Dvoracek 20, Narancsics 1, Tóth J. 8, Csabai 4, Szabó L. 9, Ertz 9. Csere: Kovács E. (liberó), Gilfillan 6. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Swietelsky-Békéscsaba: Drpa 16, Vasileva 16, Glemboczki 10, Bodnár 10, Mosher 5, Bagyinka 1. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Bekezdett a Csaba, Nagy Fanninak, a hazaiak szakvezetőjének már 0:4-nél időt kellett kérnie. Ez érezhetően a lehető legjobbkor jött, bár a folytatásban is elléptek a lilák hattal, igaz a Loki nem hagyta magát és megközelítette ellenfelét három pontra. Mindkét csapat sokat hibázott, ettől függetlenül a hajrá így is szoros lett, de aztán a vendégek három szettlabdájukból az elsőt értékesítették.
A második szett elején először került a meccsen előnybe a hazai gárda, de gyorsan fordított a Csaba. 2:5 után azonban zsinórban hét pontot értek el a fehérváriak és ezzel már náluk volt a vezetés, 9:5-nél. Ezt követően megrázta magát a vendégcsapat és kiegyenlített. 15-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd előnyt kovácsoltak a lilák, de a MÁV Előre három ponttal ismét fordított, 18-16. A tiszavirág életű vezetés után magához ragadta az irányítást a Swietelsky-Békéscsaba, és innen már, ha szorosan is, de hozta ezt az etapot is.

 

A harmadik játszmában is megnehezítette a látogatók dolgát a Loki, 11:10-nél még ők voltakt előnyben, 16:12-nél viszont már a Békéscsaba. 23:22-es vendégvezetés után Maia Dvoracek egyenlített, de utána már Bodnár Dorottya, és Veszelinova Vasziljeva révén lezárta a mérkőzést a vendég együttes. 

Ezzel a három győzelemig tartó párharcban 2–0-ra vezet a Swietelsky-Békéscsaba, a harmadik összecsapásra pedig szerdán 18 órakor kerül sor a Viharsarokban. 

Mestermérleg:
- Nagyon örülök, hogy a lányok ennyire lelkesek voltak! Abban kell még javulnunk, hogy elhiggyük, hogy egy-egy szettet elvihetünk, és akár ma is még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. Sajnálom, hogy 3:0-ra kikaptunk, mert úgy gondolom, legalább egy nyert szett benne volt a mai játékunkban. – értékelt Nagy Fanni a vendéglátók vezetőedzője.
- Nagyon kevés akarat volt a védekezésben, ami a női röplabdában nagyon fontos elem. Ezzel pontosan le lehet mérni, hogy az adott együttes milyen mentalitással lép pályára, ebben ma a MÁV Előre jobb volt. Az rendben van, hogy 3:0-ra nyertünk, az pusztán a fizikai fölényünk. Ennél sokkal, de sokkal több kell! – mondta elégedetlenségének hangot adva Tóth Gábor a csabaiak trénere.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában