Az ötödik bunyógála

2023.03.10. 16:00

Ezúttal a fehérvári Kiliti Tamás vívja a címmeccset az MKOSZ-teremben

Március 11-én, szombaton este 19 órakor veszi kezdetét a nemzetközi ökölvívó gála a Vidámparki-tónál. A címmeccset a 60 kg-ban érdekelt Kiliti Tamás vívja a tanzán Baina Omary Mazolával.

Horog László

Balról Nagy Angéla, Kiliti Ferenc főszervező és vezetőedző, valamint a főmeccsen érdekelt Kiliti Tamás

Fotó: Horog László/FMH

A kapukat 18 órakor nyitják, egy órával később veszi kezdetét az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála a Vidámparki-tónál található MKOSZ-teremben. A mérlegelésre pénteken 19 órakor kerül sor, másnap már méretes pofonok zuhognak a sportcsarnokban. Az első meccsen Túrós Levente találkozik Kiss Viktorral (57 kg), aztán Pajor Patrik Lengyel Barnabással (63,5 kg), a harmadik derbin Tasnádi Ádám Horváth Viktorral vív (80 kg), majd Szabó Sándor Kovács Istvánnal, utóbbi 61 kg-ban feszülnek egymásnak.

A 68 kilogrammosoknál érdekelt Fikó Oszkár a bosnyák Branco Becannal csatázik, Szabó Erik (56 kg) a szintén szerb Milos Bogdannal. A fehérvári Nagy Angéla ezúttal mutatkozik be a profik között, ellenfele a szerb Miljana Saric (63,5 kg), Balogh Bálint (66 kg) ellenfele is a déli szomszédtól érkezik, Zoran Sreckov. A kilencedik párban Takács Dániel lép a kötelek közé, a szerb Mihajlo Rajic ellen bizonyíthat, Péntek Martic riválisa pedig Mirko Jovanovic.

A program utolsó két meccsén a korábban főmeccseken is érdekelt Berki Ferenc Jr a tanzán Juma Rajabu Mlapakolo ellen igyekszik megőrizni remek mérlegét, a koronázóvárosi eseményen tizennyolcadszor lép ringbe. A gálát a 60 kg-os Kiliti Tamás zárja, szintén fekete-afrikai riválissal, a fordított alapállású, tanzán Baina Omary Mazola igyekszik megkeseríteni a profik között hat meccsen veretlen Kiliti életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában