Ismét Szent István Kupa

2023.03.29. 18:04

A tavalyi győztes vívja a fehérvári kosártorna első mérkőzését

Ezúttal a korábbi, januáritól jócskán eltérő, március végi időpontban, csütörtöktől kerül megrendezésre a Szent István Kupa, utánpótlás kosártorna Székesfehérváron. Újdonság, hogy közös csapatot indít a két, helyi akadémia, az Alba Fehérvár és a DKKA.

Horog László

Minden évben nívós összecsapásokat hoz az U16-os, székesfehérvári esemény

Fotó: Horog László / FMH

A korábbi esztendőkben mindig január utolsó hétvégéjén került sor a nagyszabású, korosztályos eseményre, amelyen a kontinens élmezőnyébe tartozó, 16 éven aluli gárdák bizonyíthattak. Rendszeres vendég a Real Madrid és a Barcelona, de tiszteletét tette már itt Kína nemzeti együttese, valamint szerepelt itt afrikai gárda is, NBA-s háttérrel. Ezúttal újdonságot jelent, hogy az Alba Fehérvár és a DKKA közös, fehérvári együttest indít, a torna első meccsét ők vívják, csütörtökön, 10.30-kor, a tavalyi nyertes olasz Orange1 Basket Bassano ellen, az Alba Regia Sportcsarnokban. A nyitónapon a folytatásban a magyar korosztályos válogatott a szintén rendre az élmezőnyben végző Stellazzurra Roma gárdájával találkozik, 12.45-kor, a Real Madrid pedig 15 órakor lép pályára a horvát Cibona Zagreb ellen. A nyitónap utolsó meccsén az FC Barcelona küzd a Strength N’ Motion nevű, nemzetközi brigáddal. 

- Március 30. és április 2. között immáron tizedik alkalommal kerül sor az eseményre. Ahogy minden évben, idén is rengeteg tehetséges játékos teljesítményét követheti, aki kilátogat az Alba Regia Sportcsarnokba április első hétvégéjén. A résztvevők között ismét ott lesz a Real Madrid és az FC Barcelona korosztályos csapata, valamint a tavalyi címvédő Orange1 Basket Bassano, valamint a Stellazzurra Roma. A magyar színeket a Faragó Péter vezette korosztályos válogatott képviseli, valamint először indít közös együttest az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia. A tengerentúlról a Strength N’ Motion nemzetközi akadémia – akadnak észak-amerikai, svéd, dán és fehérorosz játékosaik - érkezik, a déli szomszédainktól pedig a Cibona Zagrebbel lesz teljes a mezőny. A megváltozott időpont miatt ezúttal lassabban állt össze a torna programja. A belépés természetesen ezúttal is ingyenes – mondja Molnár Máté főszervező.

Egy mérkőzésre nem a Gáz utcában, hanem az MKOSZ-teremben kerül sor, szombaton, 10 órakor, a Stellazzurra Roma és a KK Cibona Zagreb a Vidámpartki-tónál található létesítményben csap össze. Egy éve a Bassano nyerte a kupát a koronázóvárosban, a rekordbajnok Real Madrid korábban ötször bizonyult a legjobbnak. Kétszer a Stellazzurra diadalmaskodott, 2014-ben pedig a szerb Partizan Beograd fiataljai utaztak haza a serleggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában