Február 19-én lép parkettre a ARKSE

2023.02.02. 07:00

Nagy munkában a férfi kézisek

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Észak-nyugati csoportjában a harmadik pozícióban telelő Alba Regia KSE számára a pontlevonás ellenére minden esély megvan arra, hogy éremmel fejezze be a 2022/23-as bajnokságot.

Krebsz András

Továbbra is a dobogót célozzák meg a fehérváriak

Forrás: feol.hu/archív

Fotó: NAGY NORBERT

A felkészülést már január első hetében elkezdő albásoknál egy kivételével szerencsére felépültek a sérültek, így Králl Richárdot leszámítva minden játékos a szakmai stáb rendelkezésére állhatott a kezdésnél, a jobbszélső február közepén csatlakozhat a társaihoz.
A fehérváriak első edzőmérkőzésére január 19-én került sor Ajkán, a további összecsapások időpontjára pedig még nem derült fény. A jelenleg hetente három tréninggel készülő Albánál igyekeznek ötre feltornászni az edzések számát, a jó rajt most mindennél előbbre való.
– Nagyon várjuk a kezdést, fontos összecsapás vár ránk a nyitányon: február 19-én a tabella 6. helyét elfoglaló, tőlünk azonban mindössze két pont távolságra lévő, a szünetben négy játékossal is erősítő Lipót otthonába látogatunk – mondta Madár Imre, az ARKSE tiszteletbeli elnöke, aki Grőber Mátyás edző munkáját továbbra is közvetlenül a kispadról segíti.
A székesfehérvári alakulat az ősszel csak szoros küzdelemben (28-27) múlta felül Győr-Moson-Sopron vármegyei riválisát, egy újabb győzelemmel azonban rendkívül nagy lépést tenne a bronzérem megszerzéséért az Alba.

Az ARKSE csapatánál a télen nem történt komolyabb játékosmozgás, azonban Madár Imrééknek a legproblémásabb posztra sikerült igazolniuk.
– Salgótarjánból érkezett hozzánk Manazya Felicián, a 24 éves hálóőr egyértelmű erősítést jelent a számunkra, reményeink szerint ezzel megoldódik a kapuskérdés. Egyértelmű cél a harmadik hely megszerzése, erre pedig reális esélyünk van – zárta gondolatait Madár Imre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában